Υποβαθμίσεις blue chips ”πίεσαν” τον Dow

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς η άνοδος του πετρελαίου και υποβαθμίσεις εταιριών blue chips δεν επέτρεψαν στον Dow Jones να ακολουθήσει σε άνοδο τον Nasdaq. Απώλειες κατέγραψαν οι ευρωαγορές.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς η άνοδος του πετρελαίου και υποβαθμίσεις εταιριών blue chips δεν επέτρεψαν στον Dow Jones να ακολουθήσει σε άνοδο τον Nasdaq. Απώλειες κατέγραψαν οι ευρωαγορές.

Μια σειρά ανακοινώσεων για εξαγορές προκάλεσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον σε μεμονωμένες μετοχές. Ωστόσο, η τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Τζέντα και η απεργία στην Νιγηρία στηρίζουν την τιμή του πετρελαίου λίγο πριν το συνέδριο του καρτέλ του OPEC την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου στο συμβόλαιο future για παράδοση Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 43,02 δολ. το βαρέλι.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Merrill Lynch υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Pfizer σε ”neutral” από ”buy”, αναφέροντας ότι εκτιμά ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές της είναι περιορισμένες.

Η Merrill Lynch ανέφερε στους πελάτες της ότι αν και εκτιμά ότι η μετοχή είναι φθηνή συγκριτικά με την αγορά, δεν αναμένεται ενίσχυση της κερδοφορίας της. Η μετοχή της σημείωσε απώλειες 2,5%.

Στήριξη από την J.P. Morgan δέχτηκε η μετοχή της Apple Computers μετά από δυο συνεχόμενες υποβαθμίσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Ο οίκος αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη και τα έσοδα της εταιρίας προσωπικών υπολογιστών, λόγω προσδοκιών για αυξημένες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Η μετοχή της ενισχύθηκε 4%.

Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της σουηδικής φαρμακευτικής Gambro AB βρίσκεται η εταιρία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης DaVita, έναντι 3 δισ. δολ. σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η Alcoa υποχώρησε 1,5%, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της εταιρίας σε ”in line” από ”outperform”.

H Circuit City σημείωσε απώλειες 10%, καθώς η εταιρία πωλήσεων ηλεκτρονικών συσκευών λιανικής ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στο γ΄ τρίμηνο υποχώρησαν 4,3%.

Η Εθνική σημείωσε άνοδο 0,65% στα 6,19 δολάρια, ενώ απώλειες 0,61% στα 8,15 δολάρια κατέγραψε ο ΟΤΕ και η 3Ε διαμορφώθηκε στα 25,65 δολάρια (-0,47%).

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10547,06 μονάδες με απώλειες 0,42%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,15% στις 2151,25 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,08%, στις 1190,25 μονάδες.

Ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,53% στις 4722,8 μονάδες, ο CAC 40 υποχώρησε 0,43% στις 3767,39 μονάδες και ο Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 4193,91 μονάδες με απώλειες 0,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v