Νευρικότητα στη Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, με οριακές πιέσεις στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones λόγω υποβάθμισης της μετοχής της φαρμακευτικής Pfizer από αναλυτές.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, με οριακές πιέσεις στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones λόγω υποβάθμισης της μετοχής της φαρμακευτικής Pfizer από αναλυτές.

Μια σειρά ανακοινώσεων για εξαγορές προκαλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον σε μεμονωμένες μετοχές. Ωστόσο, η τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Τζέντα και η απεργία στην Νιγηρία στηρίζουν την τιμή του πετρελαίου λίγο πριν το συνέδριο του καρτέλ του OPEC την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου στο συμβόλαιο future για παράδοση Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 43,02 δολ. το βαρέλι έναντι 42,50 δολ. την Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, το δολάριο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ, στα 1,3432 δολ. γεγονός που προκαλεί πιέσεις στις εξαγωγικές εταιρίες της Ευρώπης.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Merrill Lynch υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Pfizer σε ”neutral” από ”buy”, αναφέροντας ότι εκτιμά ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές της είναι περιορισμένες. Η Merrill Lynch ανέφερε στους πελάτες της ότι αν και εκτιμά ότι η μετοχή είναι φθηνή συγκριτικά με την αγορά, δεν αναμένεται ενίσχυση της κερδοφορίας της.

Στήριξη από την J.P. Morgan δέχεται η μετοχή της Apple Computers μετά από δυο συνεχόμενες υποβαθμίσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Ο οίκος αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη και τα έσοδα της εταιρίας προσωπικών υπολογιστών, λόγω προσδοκιών για αυξημένες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της σουηδικής φαρμακευτικής Gambro AB βρίσκεται η εταιρία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης DaVita, έναντι 3 δισ. δολ. σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

H βρετανική εταιρία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού Smiths Group βρίσκεται κοντά σε συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής Medex έναντι 925 εκ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.574,05 μονάδες με απώλειες 0,16%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,04%, στις 2.147,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,08%, στις 1.190,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,50% στις 4.724,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,44% στις 3.766,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.195,28 μονάδες με απώλειες 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v