Φθηνό πετρέλαιο για τους ”ταύρους” της Wall

Σημαντική άνοδο των βασικών δεικτών της Wall Street πυροδότησε η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από καταναλωτικές δαπάνες και προσωπικό εισόδημα. Στο επίκεντρο της ανόδου ο δείκτης Nasdaq.

Σε σημαντική άνοδο οδήγησε τους βασικούς δείκτες της Wall Street η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου χαμηλότερα των 46 δολ. ανά βαρέλι.

Η ”ενεργειακή ανάσα” μείωσε τους φόβους για αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες, ωφελώντας τα blue chips, ενώ ο Nasdaq αναρριχήθηκε ενδοσυνεδριακά στα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών, για να κλείσει στις 2.138 μονάδες, έχοντας κερδίσει 1,98%.

Θετική χαρακτηρίζεται εξάλλου, η επίδραση των μακροοικονομικών νέων που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούσαν τις καταναλωτικές δαπάνες και το προσωπικό εισόδημα των αμερικανών. Συγκεκριμένα, το προσωπικό εισόδημα για το μήνα Οκτώβριο σημείωσε αύξηση που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών και διαμορφώθηκε στο 0,6%.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες- τη ”ραχοκοκκαλιά” της αμερικανικής οικονομίας, όπως έχει αποκληθεί. Αυτές, τον Οκτώβριο, σημείωσαν αύξηση κατά 0,7%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.

Εξάλλου, ενθαρρυντικά ήταν τα σινιάλα και από τη μεταποιητική δραστηριότητα. Ο δείκτης ISM για τον ίδιο μήνα διαμορφώθηκε στο 57,8%, ενώ τον Σεπτέμβριο είχε διαμορφωθεί στο 56,8%.

Στους διακριθέντες από τον δείκτη Dow Jones περιλαμβάνονται οι SBC Communications, η Pfizer, η Honeywell, αλλά και οι Citigroup, Hewlett Packard και United Technologies

Ο δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 10.589 μονάδες έχοντας κινηθεί ανοδικά κατά 1,55%, ενώ ο δείκτης S&P 500 διαμορφώθηκε στις 1.191 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 1,49%.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές μετοχές, η Coca Cola 3E κινήθηκε πτωτικά κατά 0,24% κλείνοντας στα 25,21 δολ. Το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο κατά 2,09%, στα 8,29 δολ., ενώ αυτό της Εθνικής κέρδισε 0,33% και διαμορφώθηκε στα 6,17 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v