Περιόρισαν τις απώλειες οι δείκτες στη Wall

Περιόρισαν τις απώλειες οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με μόνο τον Nasdaq ωστόσο να διαμορφώνεται σε θετικό έδαφος, καθώς η προειδοποίηση της Wal-Mart Stores δεν αφήνει περιθώρια για καταγραφή κερδών από τον Dow Jones. Απώλειες στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Περιόρισαν τις απώλειες οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με μόνο τον Nasdaq ωστόσο να διαμορφώνεται σε θετικό έδαφος, καθώς η προειδοποίηση της Wal-Mart Stores δεν αφήνει περιθώρια για καταγραφή κερδών από τον Dow Jones. Απώλειες στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου στον κόσμο, Wal-Mart Stores, ανακοίνωσε πως η ετήσια ενίσχυση των πωλήσεών της διαμορφώθηκε στο 0,7% το Νοέμβριο, πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις της για 2-4%.

Η νέα πρόβλεψη της εταιρίας απογοήτευσε τους επενδυτές, ενώ η ύποχώρηση κατά 3,5% στην τιμή της συμπαρασύρει και τον δείκτη Dow Jones.

Εξάλλου, πιέσεις δέχονται και οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου λιανικής, με την Target να υποχωρεί 1% και την Kmart Holdings να καταγράφει απώλειες 4%.

H Sears σημειώνει πτώση 3% ενώ η JC Penney και η Kohl’s υποχωρεί περί το 2%.

Μικρές μεταβολές καταγράφει η μετοχή της ΙΒΜ, καθώς η εταιρία αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με το νέο επεξεργαστή ”Cell”, που κατασκεύασε από κοινού με την Toshiba και τη Sony.

Tο δολάριο δείχνει να σταθεροποιείται στην παρούσα φάση στην ισοτιμία των 1,32 δολ. έναντι του ευρώ, επίπεδα τα οποία εξυπηρετούν την προσπάθεια μείωσης του αμερικανικού εμπορικού ελλείμματος και καθιστούν ελκυστικότερα τα προϊόντα των αμερικανικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

Η τιμή του ”μαύρου χρυσού” διαμορφώνεται στα 49,69 δολ. το βαρέλι στο ενεργό συμβόλαιο futures στην Νέα Υόρκη, επιδεικνύοντας σταθεροποιητικές τάσεις, μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, ότι η χώρα θα ενισχύσει σε λίγα χρόνια τις δυνατότητες παραγωγής σε 12,5 εκ. βαρέλια ημερησίως, από 11 εκ. βαρέλια στην παρούσα φάση.

Εν τω μεταξύ, η UBS ενίσχυσε τις εκτιμήσεις της για την Apple Computers Inc. Επικαλούμενη την ισχυρή ζήτηση για το προϊόν υψηλών περιθωρίων κερδοφορίας iPod καθώς και για τα iMac και τα συνοδευτικά αξεσουάρ. Ο οίκος αναβάθμισε την τιμή-στόχο στα 77 δολ. από 66 δολ.

Τη μετοχή της Apple αναβάθμισε και η Merrill Lynch, σχολιάζοντας πως εκτιμά ότι οι πωλήσεις των iPod θα ανέλθουν στα 4 εκ. συσκευές στο τέταρτο τρίμηνο.

Η Apple καταγράφει κέρδη πάνω από το 5%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10466,60 μονάδες με απώλειες 0,53%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,07%, στις 2100,51 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,45%, στις 1177,29 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,32%, στις 4756,9 μονάδες, ο CAC 40 υποχώρησε 0,04% στις 3780,61 μονάδες και ο Dax του διαμορφώθηκε στις 4146,98 μονάδες με απώλειες 0,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v