Wal-Mart: ”Καμπάνα” για τις εορταστικές πωλήσεις

Εντονες ανησυχίες προκάλεσε η ανακοίνωση της Wal-Mart, της μεγαλύτερης αλυσίδας πολυκαταστημάτων που θεωρείται βαρόμετρο για την κίνηση της λιανικής, ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά μόλις 0,7% στο έτος έως τον Νοέμβριο.

Wal-Mart: ”Καμπάνα” για τις εορταστικές πωλήσεις
Εντονες ανησυχίες για την σταθερότητα της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ προκάλεσε η ανακοίνωση της Wal-Mart, της μεγαλύτερης αλυσίδας πολυκαταστημάτων που θεωρείται βαρόμετρο για την κίνηση της λιανικής, ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά μόλις 0,7% στο έτος έως τον Νοέμβριο.

Μόλις πριν 10 ημέρες, ο όμιλος έκανε πρόβλεψη για αύξηση από 2% έως 4%. Αλλά η Wal-Mart αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της το Σάββατο, μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις της ”Μαύρης Παρασκευής,” της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών και είναι παραδοσιακά η ημέρα που οι λιανικές πωλήσεις εισέρχονται σε κερδοφορία, στα ”μαύρα”, για το έτος.

Οι λιανικές πωλήσεις αυτή την ημέρα, θεωρούνται το βαρόμετρο για την πορεία των πωλήσεων στην εορταστική περίοδο, όταν πραγματοποιείται το ένα τέταρτο των ετήσιων λιανικών πωλήσεων στην αμερικάνικη αγορά.

Η Wal-Mart ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις υποχώρησαν ”κάτω από το πλάνο” στην τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και η αύξηση των πωλήσεων ήταν χαμηλότερη από τον ετήσιο ρυθμό 2,8% που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο.

Εάν επιβεβαιωθεί η αδυναμία της Wal-Mart σε όλο το φάσμα των λιανικών πωλήσεων, τα μηνύματα για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ θα είναι, κατά τους αναλυτές, ιδιαίτερα αποθαρρυντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v