Διατηρεί σταθερούς ετήσιους στόχους η Hochtief

Αύξηση κερδών 3% στο γ’ τρίμηνο και διατήρηση στόχων για την κερδοφορία και τις πωλήσεις στο σύνολο του έτους ανακοίνωσε η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της Γερμανίας Hochtief.

Διατηρεί σταθερούς ετήσιους στόχους η Hochtief
Αύξηση κερδών 3% ανακοίνωσε η Hochtief για το γ’ τρίμηνο του έτους λόγω των χαμηλότερων κερδών που αποδόθηκαν στους μετόχους μειοψηφίας της αυστραλέζικης μονάδας.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της Γερμανίας δεν μετέβαλε την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 17,4 εκατ. ευρώ από 16,9 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν και έναντι 12,9 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν 43%, όσο προέβλεπαν οι ιδιώτες αναλυτές.

”Τα καθαρά κέρδη δεν σημείωσαν αύξηση εξαιτίας των επιπτώσεων σε λειτουργικό επίπεδο, γι’αυτό και η εικόνα είναι μικτή, οπότε και διατηρούμε σταθερή την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη,” δηλώνει αναλυτής της Helaba Trust στη Φρανκφούρτη, που συστήνει ”διακράτηση” της μετοχής του ομίλου.

Η Hochtief τον Αύγουστο μείωσε την πρόβλεψη για τα κέρδη στο σύνολο του έτους εξαιτίας του επιπλέον κόστους της μονάδας Australian Leighton Holdings, σχετικά με την κατασκευή σιδηροδρομικού σταθμού στη Μελβούρνη.

Ο διευθύνων σύμβουλος Hans-Peter Keitel επανέλαβε ότι προβλέπει διπλασιασμό καθαρών κερδών και αύξηση πωλήσεων 5% και πλέον στο σύνολο του έτους και πρόσθεσε ότι περιμένει πως ”το 2005 θα είναι καλύτερη χρονιά για την Hochtief από το 2004.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v