Οριακές οι μεταβολές στο κλείσιμο για τη Wall

Οριακές μεταβολές εκδηλώθηκαν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η έντονη υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών αντισταθμίστηκε από τις ανησυχίες των επενδυτών για την ισχνή αγοραστική κίνηση μέχρι στιγμής και τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εταιριών λιανικών πωλήσεων. Κέρδη για Nasdaq.

Οριακές μεταβολές εκδηλώθηκαν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η έντονη υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών αντισταθμίστηκε από τις ανησυχίες των επενδυτών για την ισχνή αγοραστική κίνηση μέχρι στιγμής και τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εταιριών λιανικών πωλήσεων. Κέρδη για Nasdaq.

Η διολίσθηση των πετρελαϊκών τιμών συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, μετά από χθεσινή υποχώρηση 7,4%, καθώς στην ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου για σημαντική αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ προστίθενται και οι μετεωρολογικές προβλέψεις για ήπιες καιρικές συνθήκες, που διασκεδάσουν τις ανησυχίες για επάρκεια του πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή του πετρελαίου επιστρέφει στα επίπεδα Σεπτεμβρίου, στα 42,50 δολάρια το βαρέλι στο συμβόλαιο future για παράδοση Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 25.000 στις 349.000 αιτήσεις έναντι προσδοκιών για ηπιότερη αύξηση στις 331.000 αιτήσεις.

Πιέσεις δέχτηκαν οι πετρελαϊκές εταιρίες, σε άμεση συνάρτηση με την τιμή του εμπορεύματος. Η ExxonMobil υποχώρησε κατά 2% ενώ υποχώρηση 2,9% σημείωσε η μετοχή της Alcoa λόγω της υποχώρησης των τιμών των μετάλλων.

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος των εταιριών λιανικών πωλήσεων, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να ανησυχούν για την αγοραστική κίνηση στην περίοδο των εορτών, μετά από ενδείξεις μείωσης των καταναλωτικών δαπανών.

Συγκεκριμένα, κατά περισσότερο από 10% υποχώρησε η μετοχή της Ann Taylor Stores, μετά από προειδοποίηση της εταιρίας ότι δεν θα ευθυγραμμιστεί με τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία τετάρτου τριμήνου και έτους, μετά από υποχώρηση των πωλήσεων στα καταστήματά της κατά 8,3% το Νοέμβριο.

Ανάλογη περίπτωση αποτελεί η μετοχή της Limited Brands, η οποία υποχώρησε πλέον του 7% σημαντικά μετά από ανακοίνωση της εταιρίας για μείωση πωλήσεων κατά 5% το Νοέμβριο.

Στον αντίποδα, η Wal-Mart ανακοίνωσε ελαφριά ενίσχυση των πωλήσεων κατά 0,7% το Νοέμβριο, ενώ η Costco Wholesale αναφέρει πως οι πωλήσεις των καταστημάτων της ενισχύθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση.

Στους κερδισμένους της ημέρας συγκαταλέγονται οι JC Penney, Target, Walgreen και Costco.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.585,12 μονάδες με απώλειες 0,05%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,25%, στις 2.079,54 μονάδες βοηθούμενος από τις εταιρίες internet και ηλεκτρονικών δικτύωνκαι ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,09%, στις 1.190,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,33% στις 4.751,20 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,39% στις 3.811,45 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.216,40 μονάδες με κέρδη 0,73%.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές μετοχές, η Coca Cola 3E κινήθηκε ανοδικά κατά 0,55% κλείνοντας στα 24,80 δολ. Το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε απώλειες 0,24%, στα 8,27 δολ., ενώ αυτό της Εθνικής υποχώρησε κατά 1,62% και διαμορφώθηκε στα 6,08 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v