Δολάριο και blue chips έφεραν τα κέρδη στη Wall

Η άνοδος του δολαρίου επανέφερε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street, ύστερα και από τις χθεσινές υψηλές απώλειες, με μεμονωμένες μετοχές blue chips να βρίσκονται στο επίκεντρο της αγοράς. Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Η άνοδος του δολαρίου επανέφερε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street, ύστερα και από τις χθεσινές υψηλές απώλειες, με μεμονωμένες μετοχές blue chips να βρίσκονται στο επίκεντρο της αγοράς. Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Οι μετοχές που σχετίζονται με τα εμπορεύματα υποχώρησαν στις διεθνείς αγορές, καθώς η ανάκαμψη του δολαρίου πλέον του 1% έναντι του ευρώ προκαλεί μείωση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων.

O Tom Hougaard, trader συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της City Index, επισημαίνει ότι προσδοκά πιέσεις και έντονη μεταβλητότητα στις αμερικανικές μετοχές και όχι μόνο, έως τις 17 Δεκεμβρίου, οπότε και λήγουν τόσο τα συμβόλαια futures όσο και των option.

Η φαρμακευτική Merck (+2,5%) προειδοποίησε πως τα κέρδη του 2005, τα οποία δεν περιλαμβάνουν τις συλλογικές μηνύσεις για το Vioxx και τις αλλαγές στην λογιστική αποτύπωση των stock options, θα διαμορφωθούν μεταξύ 2,42 και 2,52 δολ. ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 2,57 δολ. ανά μετοχή.

Η συμφωνία της IBM να πουλήσει τις μονάδες κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Lenovo έναντι 1,75 δισ. δολ. επαναφέρει το ενδιαφέρον των επενδυτών στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα PC, με τη μετοχή της εταιρίας να κινείται υψηλότερα.

Άνοδο κατέγραψαν ακόμη και οι μετοχές των Home Depot, General Electric και United Technologies. Απώλειες κατέγραψε η Wal-Mart Stores, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύστασή της σε in line από outperform για τη μετοχή της εταιρίας.

Η Lenovo εισέρχεται στην κορυφαία τριάδα των αμερικανών κατασκευαστών PC ενώ όπως συμπεραίνει η J.P. Morgan Securities, αυτός που επωφελείται περισσότερο από τη συμφωνία είναι η Dell, η οποία ενισχύει την κυριαρχία της στην αμερικανική αγορά.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 6,10 δολάρια με άνοδο 0,66%, απώλειες 2,17% σημείωσε ο ΟΤΕ στα 8,12 δολάρια, και η 3Ε κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,51% στα 25,35 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10494,23 μονάδες με κέρδη 0,51%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,54%, στις 2126,11 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 1182,81 μονάδες.

Ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,52% στις 4703,9 μονάδες, ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,33% στις 3775,04 μονάδες και ο δείκτης Dax διαμορφώθηκε στις 4201,35 μονάδες με απώλειες 0,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v