Δυναμική ανάκαμψη από τα blue chips στη Wall

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street ύστερα από τις προηγούμενες υψηλές απώλειες που προκάλεσαν οι προειδοποιήσεις εταιριών του τεχνολογικού κλάδου, αλλά και η αύξηση των επιδομάτων ανεργίας. Με πτώση έκλεισε η Ευρώπη.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street ύστερα από τις προηγούμενες υψηλές απώλειες που προκάλεσαν οι προειδοποιήσεις εταιριών του τεχνολογικού κλάδου, αλλά και η αύξηση των επιδομάτων ανεργίας. Με πτώση έκλεισε η Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν σε 357.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, έναντι 349.000 αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα και εκτιμήσεων της αγοράς για υποχώρηση στις 335.000 αιτήσεις.

Προσπάθειες για αντίδραση καταγράφει και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έχοντας εξαλείψει τις απώλειές του μετά από αρνητικές εκτιμήσεις από τις εταιρίες ημιαγωγών Xilinx και Altera.

Συγκεκριμένα, οι δυο εταιρίες περιέγραψαν μια ζοφερή εικόνα για τις πωλήσεις του κλάδου, αναφέροντας πως τα έσοδά τους θα μειωθούν κατά το ήμισυ στο τέταρτο τρίμηνο λόγω μειωμένης ζήτησης. Οι τιμές των δυο μετοχών υποχωρούν πλέον του 10%.

Όπως αναφέρει η Merrill Lynch, ”οι εκτιμήσεις της Altera για το τέταρτο τρίμηνο θέτουν σοβαρότατα ερωτηματικά για το σενάριο της διόρθωσης ενός μόνο τριμήνου που ταλανίζει τις τιμές των μετοχών ημιαγωγών”.

Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της American Express, καθώς η UBS υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της εταιρίας σε neutral από nuy.

Αντίθετα, ανοδικά κινείται η Procter & Gamble καθώς επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου χρήσης.

Η μετοχή της Ciena Corp, της εταιρίας κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ενισχύεται πλέον του 24%, καθώς ανακοίνωσε πως προσδοκά ενίσχυση εσόδων της τάξεως του 7-10% στο τέταρτο τρίμηνο.

Ανοδική κίνηση εμφανίζεται και στην τιμή της μετοχής της Nortel Networks μετά από αναβάθμιση της εταιρίας από την Friedman, Billings, Ramsey σε ”outperform” από ”market perform”, μια εβδομάδα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Smith Barney Citigroup αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Time Warner σε ”buy” από ”hold” ενισχύοντας την τιμή-στόχο σε 22 δολ. από 19 δολ. Η μετοχή της ενισχύεται 1%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10512,26 μονάδες με άνοδο 0,17%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,03%, στις 2125,52 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,14%, στις 1184,42 μονάδες.

Ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,45% στις 4682,9 μονάδες, ο CAC 40 υποχώρησε 1,21% στις 3747,46 μονάδες και ο Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 4150,41 μονάδες με σημαντικές απώλειες 1,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v