Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τονωτικά στην Wall από την οικονομία

Θριαμβευτική υποδοχή επιφυλάσσει η Wall στα μεγέθη από την αγορά εργασίας, που έδειξαν πτώση της ανεργίας σε χαμηλό 3 ετών. Πρόσθετη στήριξη από τον κλάδο υπηρεσιών. Στις 2.900 ο Nasdaq, κέρδη στις ευρωαγορές.

Θριαμβευτική υποδοχή επιφυλάσσουν οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο στα μεγέθη από την αγορά εργασίας, που έδειξαν την δημιουργία των περισσότερων θέσεων εργασίας σε εννέα μήνα και την πτώση του συντελεστή ανεργίας σε χαμηλό 3 ετών σχεδόν.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,07% στις 12.841 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,22% στις 1.342 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,4% στις 2.900 μονάδες.

Η κυρίαρχη είδηση της ημέρας είναι τα μεγέθη για την αμερικανική απασχόληση. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας αυξήθηκε θεαματικά τον Ιανουάριο κατά 243.000 και το ποσοστό της ανεργίας σημείωσε μεγάλη, ανέλπιστη, μείωση στο 8,3%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο 2009.

Περαιτέρω ώθηση έδωσε στην συνέχεια η ανακοινωση ότι ο δείκτης ISM υπηρεσιών βελτιώθηκε αισθητά στην αμερικανική αγορά τον Ιανουάριο. Ο δείκτης ανήλθε στο 56,8 έναντι 53 στην προηγούμενη μέτρηση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, πολλές εταιρίες ανακοινώνουν και σήμερα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου, μεταξύ των οποίων η Estee Lauder και η Clorox.

Η Acme Packet βουλιάζει 15% σχεδόν καθώς ανακοινωσε καθετη μείωση κερδών.

Ανοδικές τάσεις, που επιταχύνθηκαν μετά την ανακοίνωση της μεγάλης έκπληξης από την αμερικανική απασχόληση στην Wall Street, επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,17% στις 5.864 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,31% στις 6.743 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,59% στις 3.397 μονάδες.

Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στις συνομιλίες για την αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους.

Το ευρώ ενισχύεται 0,2% στο 1,3161 δολάρια.

Κέρδη αποκομίζουν οι αγορές εμπορευμάτων, με το συμβόλαιο Μαρτίου του πετρελαίου στα 96,51 δολ. ανά βαρέλι και το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού στα 1.760 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v