Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακολουθεί ανοδικά τις ευρωαγορές η Wall Street

Η προοπτική να κλείσει πολύ σύντομα το ελληνικό PSI και σειρά ευνοϊκών στατιστικών μεγεθών σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ, ωθούν σε δυνατή άνοδο τα χρηματιστήρια. Πρωταγωνιστούν οι τράπεζες.

Η προοπτική να κλείσει πολύ σύντομα το ελληνικό PSI και σειρά ευνοϊκών στατιστικών μεγεθών σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ, ωθούν σε δυναμική άνοδο τους βασικούς δείκτες στα χρηματιστήρια.
 
Στην Wall Street ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,78% στις 12.731 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,79% στις 1.323 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,69% υψηλότερα στις 2.833 μονάδες.

Η αγορά έκλεισε με άνοδο 3,4% για τον δείκτη των blue chips στο σύνολο του Ιανουαρίου.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις έδειξαν ότι οι κλάδοι μεταποίησης σε Κίνα και Ινδία παρέμειναν σε πορεία ανάπτυξης, ενώ ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης στην ευρωζώνη εμφάνισε βελτίωση.

Για την αμερικανική οικονομία, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης μεταποίησης ISM ενισχύθηκε στο 54,1 τον Ιανουάριο από 53,1 τον Δεκέμβριο, υποδεικνύοντας περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης στην δραστηριότητα μεταποίησης.

Επίσης, ανακοινώθηκε αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 170.000 τον Ιανουάριο.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σε Ευρώπη και ΗΠΑ αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος, ελπίζοντας σε εκτόνωση της κρίσης που πλήττει τις περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Deutsche Boerse ενισχύεται 1% μετά την απόφαση της Κομισιόν να μπλοκάρει την προγραμματισμένη συγχώνευση με το NYSE Euronext (-1,78%).

Στην Wall Street οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις από τον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, που αναμένεται να αιτηθεί εισαγωγή στο χρηματιστήριο πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα.

Με πτώση 9% αντιδρά η μετοχή της Amazon.com στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου που δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Αντιθέτως η Broadcom Corp. αντιδρά με κέρδη 2% στην κοινοποίηση των μεγεθών και προβλέψεών της.

Αποτελέσματα Q4 ανακοινώνουν επίσης σήμερα οι εταιρίες Qualcomm, Marathon Oil και Whirlpool.

Οι καλές αποδόσεις στις δημοπρασίες ομολόγων και εντόκων της Γερμανίας και της Πορτογαλίας και η βελτίωση του δείκτη ΡΜΙ μεταποίησης στην ευρωζώνη ενισχύουν τις αγοραστικές διαθέσεις των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του συμβολαίου του Μαρτίου του πετρελαίου ενισχύεται 72 σεντς στα 99,19 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός κερδίζει 7,4 δολ. στα 1.747 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v