Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει σε θετικό έδαφος η Wall Street

Οι αγοραστές επιστρέφουν στην Wall, επευφημώντας το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρώπης και τις ενδείξεις προόδου στο PSI. Ευνοϊκή η τεχνική εικόνα, μεγάλη ροή ανακοινώσεων Q4. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι αγοραστές επιστρέφουν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, επευφημώντας το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρώπης και τις ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Συνεχίζεται η ροή ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου, με την Exxon Mobil και μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες να κοινοποιούν τα μεγέθη Q4.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,50% στις 12.716 μονάδες, ο S&P καταγράφει άνοδο 0,53% στις 1.320 μονάδες και ο Nasdaq 0,51% στις 2.826 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η τεχνική ανάλυση υποδεικνύει ευνοϊκή εικόνα, μετά την κίνηση του δείκτη S&P 500 κατά την οποία ο κυλιόμενος μέσος όρος 50 ημερών «καβάλησε» τον κυλιόμενο μέσο όρο 100 ημερών.

Η Wall Street έκλεισε την Δευτέρα με μικρές απώλειες, καθώς τα κέρδη στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας υπερκέρασαν τις ανησυχίες για την ραγδαία επιδείνωση της δημοσιονομικής θέσης της Πορτογαλίας.

Οι επενδυτές αντιδρούν σήμερα θετικά στην υπογραφή συμφωνίας δημοσιονομικής πειθαρχίας μεταξύ των 25 από τα 27 μέλη της Ε.Ε. (πλην Βρετανίας και Τσεχίας) καθώς και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου ότι οι συνομιλίες για το PSI θα έχουν κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κερδίζει 0,7% στις 1.037 με κέρδη 3,5% περίπου στο σύνολο του Ιανουαρίου. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,74% στις 5.713 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,09% στις 6.514 μονάδες, ενώ ο CAC σημειώνει άνοδο 1,54% στις 3.316 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο στην αμερικανική αγορά, ανακοινώθηκε ότι οι τιμές κατοικιών διολίσθησαν 1,3% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη S&P/Case-Shiller που αποτυπώνει τις τιμές σε 20 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ. Οι τιμές κινούνται πλέον στα επίπεδα που βρίσκονταν στα μέσα του 2003.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων, η Exxon Mobil ενισχύεται μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

Η Mattel, η United Parcel Service, η Eli Lilly και η Archer Daniels Midland περιλαμβάνονται στις πολλές εταιρίες που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα. Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα κοινοποιήσει μεγέθη η Amazon.com.

Το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά με άνοδο 0,3% στο 1,318 δολ. ενώ το πετρέλαιο ενισχύεται 1 δολάριο στα 99,82 δολ. ανά βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v