Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές διαθέσεις λόγω ΑΕΠ και Q4 στην Wall

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί Wall, με απογοήτευση για την α΄ ανάγνωση του ΑΕΠ Q4 και τα αποτελέσματα εταιριών όπως Ford και Juniper Networks. Διόρθωση στις ευρωαγορές μετά την είσοδο σε bull market.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, λόγω απογοήτευσης από την α΄ ανάγνωση του αμερικανικού ΑΕΠ και τα αποτελέσματα κορυφαίων εταιρειών όπως η Ford Motor και η Juniper Networks.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,18% στις 12.735 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,58% στις 1.318 μονάδες, ενώ ο Nasdaq απώλειες 0,46% στις 2.805 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με απώλειες εξαιτίας απροσδόκητης επιβράδυνσης στα στοιχεία για τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average τερμάτισε με πτώση 0,2% περιορίζοντας την μέχρι χθες άνοδο στην εβδομάδα στο 0,11%.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η ανάπτυξη του αμερικανικού AEΠ επιταχύνθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την αρχική μέτρηση για την οικονομική παραγωγή, το ΑΕΠ αυξήθηκε 2,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, από 1,8% στο Q3.

Οι αναλυτές περίμεναν επιτάχυνση της ανάπτυξης κατά 3% στο εξεταζόμενο διάστημα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις από το World Economic Forum στο Νταβός, όπου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών κ. Timothy Geithner ζήτησε από την Ευρώπη «να χτίσει ένα μεγαλύτερο, ισχυρότερο οχυρό» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρεών.

Απογοήτευση προκάλεσαν τα αποτελέσματα της Ford (-6%) που ανακοίνωσε αύξηση στα έσοδα δ΄ τριμήνου αλλά χαμηλότερο λειτουργικό κέρδος.

Η μετοχή της Juniper Networks Inc. επίσης διολισθαίνει 8% εξαιτίας απογοήτευσης για τα αποτελέσματα α΄ οικονομικού τριμήνου.

Η μετοχή της Solutia εκτινάσσεται 44% κατόπιν αποδοχής της εξαγοράς από την Eastman Chemical (+8%).

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την είσοδο του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 σε bull market και εν αναμονή των εξελίξεων από τις συνομιλίες για το ελληνικό PSI.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,62% στις 5.759 μονάδες, ο DAX εμφανίζει απώλειες 0,11% στις 6.533 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 0,71% στις 3.340 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v