Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Η διαδικτυακή οικονομία θα εκτιναχθεί

Η αξία της διαδικτυακής οικονομίας στην ομάδα των 20 ανεπτυγμένων χωρών θα διπλασιαστεί μέχρι το 2016, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για την Google, που προβλέπει ότι το 50% του πληθυσμού θα χρησιμοποιεί το διαδίκτυο.

Google: Η διαδικτυακή οικονομία θα εκτιναχθεί
Η αξία της διαδικτυακής οικονομίας στην ομάδα των 20 ανεπτυγμένων χωρών θα διπλασιαστεί μέχρι το 2016, σύμφωνα με έρευνα της Boston Consulting Group που διεξήχθη για την Google.

Η άνοδος της πρόσβασης μέσω κινητής τηλεφωνίας στο διαδίκτυο θα είναι ραγδαία ενώ η αξία της διαδικτυακής οικονομίας από 2,3 τρισ. δολάρια θα φτάσει στα 4,2 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε τέσσερα χρόνια 3 δισ. άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, δηλαδή σχεδόν το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σήμερα, περίπου 200 εκατ. άνθρωποι κάθε χρόνο μπαίνουν online για πρώτη φορά.

Ωστόσο σε λίγα χρόνια η παραδοσιακή πρόσβαση στο internet μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή θα είναι ξεπερασμένη χάρη στην πτώση των τιμών των smartphone.

Μια φθηνή συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο κοστίζει τώρα περίπου 100 δολάρια. Μέχρι το 2016 περίπου το 80% του συνόλου των χρηστών του διαδικτύου θα χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να εισέλθουν στο διαδίκτυο.

Οι ερευνητές της Boston Consulting Group κάνουν λόγο για ένα αναδυόμενο «νέο διαδίκτυο» όπου:

• Η πρόσβαση σε αυτό δεν θα αποτελεί πολυτέλεια
• Η πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου θα ζει στις αναδυόμενες αγορές (στην επόμενη οκταετία η Κίνα αναμένεται να φιλοξενεί 800 εκατ. χρήστες, δηλαδή περισσότερο από τις ΗΠΑ, Ινδία, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία μαζί)
• Περίπου το 80% των χρηστών θα «μπαίνουν» από το κινητό τους
Το διαδίκτυο θα γίνει κοινωνικό και θα επιτρέπει σε πελάτες και επιχειρήσεις να συνάψουν σχέσεις μεταξύ τους

Στην αύξηση της χρήσης του διαδικτύου θα βοηθήσει μια ριζική αλλαγή: Κάθε είδους συσκευή – από αισθητήρες αυτοκινήτων μέχρι τα καλοριφέρ- θα είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Ο κολοσσός της τεχνολογίας IBM εκτιμά ότι μέχρι το 2015, 1 τρισ. συσκευές θα είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v