Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall-Ξεχωρίζει η τεχνολογία

Η πληθώρα αποτελεσμάτων τριμήνου προκαλεί μικτές αντιδράσεις στην Wall με την τεχνολογία να υπεραποδίδει -και πάλι- χάρη στην Apple (+7%). Αναμένονται οι αποφάσεις της Fed. Δεύτερη πτωτική συνεδρίαση ευρωαγορών.

Υπεραποδίδει και σήμερα ο τεχνολογικός κλάδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο, χάρη στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Apple, που εκτινάσσεται 9%.

Στην υπόλοιπη αγορά οι διαθέσεις είναι επιφυλακτικές, καθώς αναμένεται πληθώρα άλλων επιχειρηματικών ανακοινώσεων καθώς και στατιστικών μεγεθών, αλλά και το αποτέλεσμα της τακτικής συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,52% στις 12.611 μονάδες, ο S&P εμφανίζει μικρές απώλειες στις 1.310 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 0,33% στις 2.795 μονάδες.

Στον αντίποδα των πολύ καλών αποτελεσμάτων και προβλέψεων της Apple, η μετοχή της Ericsson στην Νέα Υόρκη βουλιάζει 15%, όσο και στην Στοκχόλμη, μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 65% στο δ΄ τρίμηνο.

Ο τίτλος της Illumina εκτινάσσεται 34% μετά την πρόταση εξαγοράς από την Roche Holding (+1,11%).

Ο τίτλος της Textron κερδίζει 6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου, ενώ για την συνέχεια αναμένονται οι ανακοινώσεις κερδοφορίας της Boeing και της Abbott Laboratories.

Η οικονομία βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο, καθώς αναμένονται τα στοιχεία για τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών και, με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Federal Reserve.

Οι οικονομολόγοι δεν αναμένουν μεταβολή στο βασικό επιτόκιο του δολαρίου, αλλά αρκετοί πιστεύουν ότι η Fed θα υπονοήσει ότι μετακυλίεται για αργότερη η μελλοντική χρονική στιγμή της αύξησης των επιτοκίων. Ενδεχομένως, σύμφωνα με μερίδα οικονομολόγων, η κεντρική τράπεζα να σηματοδοτήσει επίσης ότι θα ακολουθήσει και νέος κύκλος ποσοτικής χαλάρωσης.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία.

Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση εκτυλίσσεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των εμποδίων στις συνομιλίες για το PSI και την αρνητική αντίδραση που προκαλούν τα αποτελέσματα μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, όπως της Ericsson και της Novartis, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

O FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,77% στις 5.708 μονάδες, ο DAX στην Φρανκφούρτη 0,68% στις 6.375 μονάδες, ενώ ο CAC 0,92% στις 3.292 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v