Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 3,4% για τον Dow τον Ιανουάριο

Νέες πιέσεις για Dow, S&P μετά την ξαφνική πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Ανοδικό σερί για Nasdaq. Μηνιαία κέρδη 4,4% για S&P και 8% για Nasdaq. Άνοδος 4% στην Ε.Ε. τον Ιανουάριο.

Νέες πιέσεις για Dow, S&P μετά την απροσδόκητη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Ανοδικό σερί για Nasdaq. Μηνιαία κέρδη 4,4% για τον S&P και 8% για τον Nasdaq.

Σημειώνεται ότι οι δείκτες Dow, S&P σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο  από τον Ιανουάριο του 1997 και ο δείκτης Nasdaq αντίστοιχα, από τον Ιανουάριο του 2001.

Τα αρχικά κέρδη στη Wall με αφορμή το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας που υπέγραψαν την Δευτέρα 25 χώρες της Ε.Ε. (εκτός της Μ. Βρετανίας και της Τσεχίας), γρήγορα εξανεμίστηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διολίσθησε στις 61,1 μονάδες τον Ιανουάριο έναντι 64,8 τον προηγούμενο μήνα και κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση του δείκτη στις 68 μονάδες.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Lazard Capital Markets, Arts Hogan, “ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία των προηγούμενων ημερών μαζί με τη σημερινή πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια μικρή παύση της ανόδου στην χρηματιστηριακή αγορά μετά την εκπληκτική αρχή της Wall τον Ιανουάριο».

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός της Chevron καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 2% στα 9,4%. Οριακή πτώση για τον τίτλο του ομίλου.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης αποτελέσματα θα ανακοινώσει η Amazon.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε σήμερα για δεύτερη διαδοχική ημέρα έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται πλέον στα 1,306 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,4% στα 98,40 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,3% στα 1.739 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 12,7% στα 3,64 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,7%, στα 18,67 δολάρια.

Στη Wall o Dow υποχώρησε 0,16%, στις 12.632,91 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,05% στις 1.312,40 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,07%, στις 2.813,84 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η υπογραφή του συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας από τις 25 χώρες της Ε.Ε. καθώς και ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενίσχυσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον στις ευρωαγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 απεκόμισε κέρδη 4% στο σύνολο του Ιανουαρίου.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε την συνεδρίαση με άνοδο 0,19% στις 5.682 μονάδες, ο DAX της Φρανκφούρτης 0,22% υψηλότερα στις 6.459 μονάδες και ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 1,01% υψηλότερα στις 3.299 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v