Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτυχείς δημοπρασίες σε Γερμανία, Πορτογαλία

Το κόστος δανεισμού της Γερμανίας παρέμεινε κοντά σε αρνητικό ρεκόρ στην δημοπρασία 10ετών ομολόγων, ενώ και τα επιτόκια μειώθηκαν και σε πορτογαλική δημοπρασία.

Επιτυχείς δημοπρασίες σε Γερμανία, Πορτογαλία
Το κόστος δανεισμού της Γερμανίας παρέμεινε κοντά σε αρνητικό ρεκόρ στην δημοπρασία 10ετών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να τοποθετούν χρήμα σε «ασφαλή» χρεόγραφα, ενώ και τα επιτόκια μειώθηκαν και σε πορτογαλική δημοπρασία.

Η Γερμανία πούλησε 4,093 δισ. ευρώ του bund 2% Ιανουαρίου 2022, με μέσο yield στο 1,82% έναντι 1,93% στην προηγουμενη δημοπρασία στις αρχές Ιανουαρίου.

Η Bundesbank, που διεξάγει τις δημοπρασίες εκ μέρους του οργανισμού διαχείρισης χρέους, έλαβε προσφορές 5,683 δισ. ευρώ στην δημοπράτηση των 5 δισ. ευρώ.

Η Λισσαβόνα εν τω μεταξύ άντλησε με άνεση 1,5 δισ. ευρώ από έκδοση βραχυχρόνιων εντόκων γραμματίων, παρά την νευρικότητα που συνεχίζει να επικρατεί για την καταπονημένη μεσογειακή οικονομία.

Ο οργανισμός διαχείρισης χρέους της Πορτογαλίας άντλησε 750 εκατ. σε 3μηνα γραμμάτια με επιτόκιο 4,068% από 4,346 τον Νοεμβριο.

Πωλήθηκαν επίσης 750 εκατ. σε γραμμάτια 6μηνης διάρκειας με επιτόκιο 4,463% από 4,75% στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v