Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NIESR: Σε ύφεση η Μ. Βρετανία

Η οικονομία της Μ. Βρετανίας έχει εισέλθει και πάλι σε ύφεση και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2013, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (NIESR).

NIESR: Σε ύφεση η Μ. Βρετανία
Η οικονομία της Μ. Βρετανίας έχει εισέλθει σε ύφεση και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2013, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (NIESR).

Ειδικότερα, το ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 0,2% το α’ τρίμηνο του 2012, μετά από αντίστοιχη πτώση το προηγούμενο τρίμηνο.

Το 2012 η βρετανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,1% και θα αναπτυχθεί κατά 2,3% το 2013, έναντι προβλέψεων του Οκτωβρίου για ανάπτυξη 0,8% και 2,6% αντίστοιχα.

"Η στασιμότητα της οικονομίας είναι παροδική, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό εξαρτάται και από τα μέτρα στην ευρωζώνη" δήλωσε ο Simon Kirby, αναλυτής της Niesr, προσθέτοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος για μεγαλύτερη ύφεση.

Η Niesr αναθεώρησε προς τα κάτω και τις εκτιμήσεις της για την ανεργία. Σύμφωνα με τη σημερινή της έκθεση η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 8,9% το 2012 και στο 8,5% το 2013, έναντι προβλέψεων για 8,7% και 8,2% αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Adam Posen της ΒoE πρότεινε την Πέμπτη την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 75 δισ. στερλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v