Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mobius: Η ΕΕ και το ευρώ θα επιβιώσουν

Οι επενδυτές αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ θα επιβιώσουν, δήλωσε στο CNBC ο Mark Mobius, προσθέτοντας πως ψάχνει να επενδύσει στην περιοχή και ιδιαίτερα στην Αν. Ευρώπη.

Mobius: Η ΕΕ και το ευρώ θα επιβιώσουν
Οι επενδυτές αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ θα επιβιώσουν, δήλωσε στο CNBC ο Mark Mobius, προσθέτοντας πως ψάχνει να επενδύσει στην περιοχή και ιδιαίτερα στην Ανατολική Ευρώπη.

«Έχουν ξεκινήσει τώρα μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, τα αποτελέσματά τους θα γίνουν αισθητά το επόμενο έτος, και τότε θα δείτε μια πολύ πιο ισχυρή περιφερειακή κοινότητα», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Templeton Emerging Markets Group.

Σύμφωνα με τον Μ. Mobius, η εξαγορά εταιρειών στην Ευρώπη από επενδυτές της Κίνας και της Μέσης Ανατολής είναι ένας ακόμα παράγοντας που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη στην περιοχή. Ο ίδιος τόνισε πως πρόσφατα επέστρεψε από την Αυστρία και τη Ρουμανία, όπου ήδη παρατηρείται ανάκαμψη. Για την Αυστρία, δήλωσε ότι εξετάζει τράπεζες που έχουν όλα τα holdings τους στην Ανατολική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v