Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Παθητική" συνεδρίαση στην Wall Street

Θέση παρατηρητή για την κρίσιμη συμφωνία αναδιοργάνωσης του ελληνικού χρέους διατηρεί η Wall, με ήπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα. Ευνοϊκά μεγέθη απασχόλησης, έντονη ροή αποτελεσμάτων Q4. Σε υψηλό 6μήνου οι ευρωαγορές.

«Παθητική» στάση διατηρούν οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αναμένοντας την κρίσιμη συμφωνία για την αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους.

«Οι ώρες έγιναν ημέρες και οι ημέρες εβδομάδες, κι έχουν γίνει όλοι παρατηρητές αντί για παίκτες, εξ ου και οι παθητικοί όγκοι συναλλαγών,» δήλωσε κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της Wall Street στο πρακτορείο MarketWatch, όσον αφορά την συνεχιζόμενη αναμονή για την συμφωνία της Ελλάδας με τους ομολογιούχους για την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,21% στις 12.690 μονάδες, ο S&P εμφανίζει ήπια πτώση 0,06% στις 1.323 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,27% στις 2.856 μονάδες.

Πέντε μετοχές υποχωρούν έναντι οκτώ που ενισχύονται στο New York Stock Exchange, όπου οι όγκοι των συναλλαγών διαμορφώνονται στα 278 εκατομμύρια μετοχές στις πρωϊνές συναλλαγές.

Τα ευνοϊκά στοιχεία από την αγορά εργασίας στήριξαν το αμερικανικό χρηματιστήριο σε ανοδικό άνοιγμα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Ακολούθησε η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke για την κατάσταση και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και σειρά επιχειρηματικών ανακοινώσεων αφενός για αποτελέσματα δ΄ τριμήνου.

Ο Dow έκλεισε χθες με άνοδο 0,7% μετά από 4ήμερη πτώση στην Wall Street, χάρη στα ευνοϊκά μεγέθη για την μεταποίηση στην Κίνα, την ευρωζώνη αλλά και την Αμερική, που ώθησαν τα διεθνή χρηματιστήρια στα υψηλότερα επίπεδα 6 μηνών.

Σήμερα στην Wall Street ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 12.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ στις 367.000.

Η μετοχή της Green Mountain Coffee Roasters αντιδρά με άνοδο 21% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ της Qualcomm κερδίζει 5%.

Ο επικεφαλής της Federal Reserve κ. Bernanke δήλωσε ενώπιον της επιτροπής προϋπολογισμού της αμερικανικής βουλής ότι η κρίση χρεών στην Ευρώπη απειλεί την αμερικανική ανάκαμψη, αλλά πάντως δεσμεύθηκε ότι η Federal Reserve θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την πρόκληση ζημιών στην οικονομία.

Σειρά επιχειρήσεων ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου, μεταξύ των οποίων η Dow Chemical, η Merck & Co. και η Mastercard.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν σε νέο υψηλό 6 μηνών, με στήριξη από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα δημοπρασιών ομολόγων στην Ισπανία και την Γαλλία.

Η είδη που ξεχώρισε ήταν η τελική συμφωνία συγχώνευσης ανάμεσα στους μεταλλευτικούς κολοσσούς Xstrata, που έκλεισε με άνοδο 9,7% και Glencore που έκλεισε με κέρδη 6,1%.

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε 1,1% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών δ΄ τριμήνου 76%.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,09% στις 5.796 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,59% στις 6.656 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,27% υψηλότερα στις 3.377 μονάδες.

Το ευρώ κινείται με ελαφρά πτώση στο 1,3148 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v