Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Αύξηση κεφαλαίων EFSF/ESM στο € 1 τρισ.

Τα κεφάλαια των EFSF και ESM πρέπει να διπλασιαστούν, προειδοποιεί ανώτερος αξιωματούχος του ΟΟΣΑ.Σε διαφορετική περίπτωση η ευρωζώνη κινδυνεύει με διάλυση. Η χρηματοδότηση από ιδιώτες δεν επαρκεί.

ΟΟΣΑ: Αύξηση κεφαλαίων EFSF/ESM στο € 1 τρισ.
Τα κεφάλαια των EFSF και ESM πρέπει να διπλασιαστούν, προειδοποιεί ανώτερος αξιωματούχος του ΟΟΣΑ, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η ευρωζώνη κινδυνεύει με διάλυση.

Ειδικότερα, ο Adrian Blundell Wignall, αναφέρει σε έκθεση του ΟΟΣΑ που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, ότι αν τα κεφάλαια δεν αυξηθούν στο 1 τρισ. ευρώ, η ευρωζώνη παραμένει εκτεθειμένη στον κίνδυνο της διάσπασης.

"Η ενίσχυση των κεφαλαίων που χρειάζονται οι EFSF και ESM για διάφορους σκοπούς, ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν πρέπει να υποτιμηθεί" σημειώνει ο κ. Wingall.

"Αυτό εξαρτάται και από το τι θα κάνει η ΕΚΤ, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να είναι κοντά στο 1 τρισ. ευρώ. Τα υπάρχοντα κεφάλαια των 500 εκατ. ευρώ δεν είναι αρκετά" προσθέτει.

Ο κ. Wingall σημειώνει ακόμα ότι οι ιδιώτες δεν πρόκειται να προσφέρουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για τους δύο μηχανισμούς διάσωσης. 

Η ενίσχυση τους μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω δανεισμού από την ΕΚΤ, είτε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από κρατικά ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v