Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία τόσο στον κλάδο της μεταποίησης όσο και στην αγορά εργασίας οδήγησαν σε άνοδο τη Wall εν αναμονή των εξελίξεων στο ελληνικό PSI. Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο χρυσός.

Τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία τόσο στον κλάδο της μεταποίησης όσο και στην αγορά εργασίας οδήγησαν σε άνοδο τη Wall εν αναμονή των εξελίξεων στο ελληνικό PSI. Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο χρυσός. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ ο δείκτης μεταποίησης ανήλθε στις 54,1 μονάδες έναντι 53,1 τον προηγούμενο μήνα, οριακά κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αντίστοιχα την ίδια περίοδο οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 170.000.

Παράλληλα θετικά ήταν και τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα σε Ευρώπη και Ασία καθώς οι κλάδοι μεταποίησης σε Κίνα και Ινδία διατηρήθηκαν σε πορεία ανάπτυξης και στην Ευρωζώνη ο δείκτης μεταποίησης PMI ανήλθε στις 48,8 μονάδες οριακά πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Banyan Partners, Robert Pavlik, “η σημερινή ανοδική κίνηση της αγοράς οφείλεται στα καλά στοιχεία μεταποίησης σε Ευρώπη και Ασία και στο γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε ρυθμούς ανάπτυξης.».

Πρωταγωνιστής της σημερινής ανόδου στις χρηματιστηριακές αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη ο τραπεζικός κλάδος.

Ειδικότερα στη Wall η μετοχή της Bank of America, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, ενισχύεται 3,4%, της Wells Fargo σημειώνει άνοδο 2,9% και η Citigroup υψηλότερα 3,9%.

Στο εταιρικό μέτωπο, κατώτερα των αναμενόμενων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Amazon.com στο δ΄ τρίμηνο με την μετοχή να υποχωρεί έως και 9%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,7% στα 97,76 δολάρια ανά βαρέλι μετά την μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,5% στα 1.749 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 2,7% στα 3,75 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 1,7%, στα 18,35 δολάρια.

Στη Wall o Dow ενισχύθηκε 0,66%, στις 12.716,46 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,89% στις 1.324,08 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,22%, στις 2.848,27 μονάδες.

Οι καλές αποδόσεις στις δημοπρασίες ομολόγων και εντόκων της Γερμανίας και της Πορτογαλίας και οι ελπίδες ότι σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ώθησαν αισθητά υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 1,92% στις 5.791 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη με κέρδη 2,44% στις 6.617 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 2,09% στις 3.367 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v