Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Σημαντική υποχώρηση εμφανίζουν οι τιμές των τεχνολογικών μετοχών στη Wall Street, αφενός λόγω διάθεσης αποκομιδής κερδών μετά το πρόσφατο ράλι του Nasdaq και αφ’ ετέρου, λόγω προειδοποιήσεων κερδοφορίας από τις Google και Applied Materials.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν οι τιμές των μετοχών στη Wall Street, με πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, αφενός λόγω διάθεσης αποκομιδής κερδών μετά το πρόσφατο ράλι του Nasdaq και αφ’ ετέρου, λόγω προειδοποιήσεων κερδοφορίας από τις Google και Applied Materials.

Συγκεκριμένα, σε τακτική της ενημέρωση προς την Securities and Exchange Commission, η μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο Google, ανακοίνωσε πως η ανάπτυξή της ενδέχεται να μην συνεχιστεί στα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου και τα περιθώρια κερδοφορίας της θα μειωθούν τόσο εντός του 2004 όσο και για τα επόμενα χρόνια, καθώς τα κόστη ενδέχεται να αυξηθούν με πιο ενισχυμένο ρυθμό από τα έσοδά της.

Εν τω μεταξύ, η Applied Materials Inc. προέβλεψε σημαντική υποχώρηση των αποτελεσμάτων της στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο, λόγω μείωσης των νέων παραγγελιών.

Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Limited Brands Ιnc., η εταιρία που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων το εμπορικό σήμα γυναικείων εσωρούχων Vicroria’s Secret, ανακοίνωσε πως τα κέρδη τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 78,3 εκ. δολ. έναντι 129,7 εκ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα κέρδη της ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Stage Stores Inc. ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου της τάξεως των 9,5 εκ. δολ. ή 46 σεντς ανά μετοχή, τα οποία, αν και εμφανίζονται μειωμένα κατά 30% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτεί η μετοχή της Micron Technology, μετά την υποβάθμιση από την Credit Suisse First Boston, σε ”neutral” από ”outperform” με υποβάθμιση της τιμής-στόχου στα 12,5 δολ. από 15 δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.569,05 μονάδες με κέρδη 0,19%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,11%, στις 2.097,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,07%, στις 1.182,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε μεικτές τάσεις εμφανίζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,17% στις 4.806,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,55% στις 3.822,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.167,28 μονάδες με απώλειες 0,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v