Αγοραστικές ευκαιρίες ενισχύουν τη Wall Street

H σημαντική ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων των αμερικανικών επιχειρήσεων το Σεπτέμβριο λειτουργεί καταλυτικά στην διαμόρφωση θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά της Wall Street.

H σημαντική ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων των αμερικανικών επιχειρήσεων το Σεπτέμβριο λειτουργεί καταλυτικά στην διαμόρφωση θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά της Wall Street.

Οι λιανικές πωλήσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, ενισχύθηκαν κατά 1,5% ενώ, εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 4,2%, η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 0,6%, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της Wall Street. Η βιομηχανική παραγωγή Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε οριακά, κατά 0,1%.

Στο επενδυτικό κλίμα συμβάλλει και η παραμονή των πετρελαϊκών τιμών κοντά στα επίπεδα των 54 δολ. το βαρέλι, παρά την ελαφριά υποχώρηση από τα χθεσινά επίπεδα ρεκόρ των 54,75 δολ. το βαρέλι.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται ο ασφαλιστικός κλάδος, μετά από κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Elliot Spitzer, προς τον μεγαλύτερο μεσίτη ασφαλειών, την εταιρία Marsh & McLennan, κατηγορώντας την, ότι δωροδοκήθηκε για να προωθεί πελατεία σε συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρίες. H εξέλιξη αυτή ανοίγει ”τους ασκούς του Αιόλου” για σωρεία συλλογικών μηνύσεων προς τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες των ΗΠΑ.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η Delta Airlines προειδοποίησε πως θα παρουσιάσει χαμηλή κερδοφορία στο τρίμηνο, λόγω της σημαντικής μείωσης της απόδοσης πελάτη ανά μίλι, καθώς και λόγω του υψηλού κόστους καυσίμων.

Θετική είναι η αντίδραση των επενδυτών στην ανακοίνωση κερδοφορίας της Sun Microsystems, η οποία εμφανίζει ζημιές ύψους 174 εκ. δολ. ή 5 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για καθαρές ζημιές της τάξεως των 3 σεντς.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9.942,05 μονάδες με κέρδη 0,49%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,22%, στις 1.907,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,33%, στις 1.106,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε οριακές απώλειες εμφανίζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,10% στις 4.624,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,13% στις 3.660,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.916,28 μονάδες με απώλειες 0,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v