Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικά κέρδη στην Wall Street

Τα καλά αποτελέσματα της J.P. Morgan, οι προσδοκίες για καλή κερδοφορία τεχνολογικών επιχειρήσεων και η συνέχιση της ανάπτυξης στον κλάδο λιανικών πωλήσεων στηρίζουν σε ήπια άνοδο την Wall μετά την 4ήμερη πτώση.

Τα καλά αποτελέσματα της J.P. Morgan Chase, οι προσδοκίες για καλή κερδοφορία των τεχνολογικών επιχειρήσεων στο α΄τρίμηνο και η συνέχιση της ανάπτυξης στον κλάδο λιανικών πωλήσεων στηρίζουν σε ήπια άνοδο τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Μετά από σημαντική άνοδο στην έναρξη της συνεδρίασης, η εικόνα αυτή την ώρα είναι μικτή και ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 12.260 μονάδες, ο S&P 0,1% στις 1.313 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,36% στις 2.755 μονάδες.

Στις πρωινές συναλλαγές στο New York Stock Exchange εννέα μετοχές ενισχύονται για κάθε πέντε που υποχωρούν, σε όγκο συναλλαγών 277 εκατομμυρίων μετοχών.

Η Wall Street υπέστη χθες σημαντικές απώλειες εξαιτίας της απογοητευτικής έναρξης των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου από την Alcoa, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση στην Νέα Υόρκη.

Αντιθέτως σήμερα, τα αποτελέσματα τριμήνου της J.P. Morgan Chase ήταν καλύτερα των αναμενόμενων και εμπνέουν κέρδη στον τραπεζικό κλάδο, καθώς θεωρούνται «πιλοτικά» για την πορεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου στην αμερικανική αγορά.

Από τον στατιστικό τομέα, οι πωλήσεις του αμερικανικού λιανεμπορίου τον Μάρτιο αυξήθηκαν με το αναιμικό ποσοστό του 0,4%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο ’10. Πάντως, ήταν ο ένατος συνεχόμενος μήνα κατά τον οποίο οι λιανικές πωλήσεις παρουσίασαν θετικό αναπτυξιακό πρόσημο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσίευση του Beige Book της Federal Reserve, που θα περιέχει πληροφορίες για τις συνθήκες στην αμερικανική οικονομία.

Άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι η Tyco International, που συνεχίζει να αντιδρά στην φημολογούμενη προσφορά εξαγοράς από την Schneider Electric.

Επίσης η μετοχή της Riverbed Technology εκτινάσσεται 11% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων πολύ καλύστερων από τις προβλέψεις.

Η βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη και μια σειρά ευνοϊκές επιχειρηματικές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα τριμήνου, πρόσφεραν στήριξη στους βασικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που έτσι αντέδρασαν στις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,77% στις 6.010 μονάδες, ο DAX 1,06% στις 7.178 μονάδες, ενώ ο CAC 0,75% στις 4.006 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v