Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Απειλείται με υποβάθμιση η Κίνα

Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας κινδυνεύει να κοπεί για πρώτη φορά σε 12 χρόνια, εξαιτίας της αύξησης ρεκόρ στον δανεισμό που επιτείνει τους κινδύνους για επισφαλή δάνεια.

Fitch: Απειλείται με υποβάθμιση η Κίνα
Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας κινδυνεύει να κοπεί για πρώτη φορά σε 12 χρόνια, εξαιτίας της αύξησης ρεκόρ στον δανεισμό που επιτείνει τους κινδύνους να «πνίξουν» τα επισφαλή δάνεια τις τράπεζες στην ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.

Η Fitch Ratings χαμήλωσε το outlook της αξιολόγησης ΑΑ (για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε εγχώριο νόμισμα) της Κίνας σε «αρνητικό» από «σταθερό», εξαιτίας της «μεγάλης πιθανότητας σημαντικής επιδείνωσης» της ποιότητας των τραπεζικών ενεργητικών της Κίνας σε περίοδο τριών ετών.

Πάντως οι προοπτικές (outlook) στην βαθμολογία A+ της Κίνας όσον αφορά την πιστοληπτική αξιολόγηση σε ξένο συνάλλαγμα, παραμένει σταθερή.

Τα επισφαλή δάνεια μπορεί να αυξηθούν στο 15%-30% επί του συνόλου δανείων, σύμφωνα με την Fitch. Οι κινεζικές τράπεζες επέδωσαν πιστωσεις ύψους 7,95 τρισ. γουάν (1,2 τρισ. δολ.) περσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v