Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με απώλειες αντιδρά η Wall στο Q1 της Alcoa

Η απογοητευτική έναρξη του Q1 και η αναβάθμιση του πυρηνικού συναγερμού στην Ιαπωνία αναθερμαίνουν τις ανησυχίες για την διεθνή οικονομική ανάπτυξη. Πτώση 1% στην Wall Street, βουτιά πετρελαίου.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα α΄τριμήνου της Alcoa και η αναβάθμιση του πυρηνικού συναγερμού στην Ιαπωνία, αναθερμαίνουν τους φόβους για την διεθνή οικονομία και πιέζουν χαμηλότερα τα χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει απώλειες 0,97% στις 12.262 μονάδες, ο S&P πτώση 0,92% στις 1.312 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1% χαμηλότερα στις 2.744 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, τα blue-chips έκλεισαν με μικρά κέρδη, με καλύτερη εμφάνιση από την ευρύτερη αγορά, καθώς οι επενδυτές τήρησαν επιφυλακτική στάση εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Οι ιαπωνικές αρχές αναβάθμισαν το επίπεδο συναγερμού στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα στο υψηλότερο επίπεδο, το επίπεδο 7.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες, με τον δείκτη Nikkei να καταγράφει απώλειες 1,7%.

Πτώση επικράτησε και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δεικτη FTSE να κλείνει 1,47% χαμηλότερα στις 5.964 μονάδες, τον DAX με απώλειες 1,42% στις 7.103 μονάδες, και τον CAC με πτώση 1,54% στις 3.977 μονάδες.

Η τιμή του πετρελαίου διολισθαίνει κάθετα και συγκεκριμένα υποχωρεί 2,6% στα 107,19 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη και 1,66% στα 121,92 δολ. στο Λονδίνο.

Στην Wall Street, η Alcoa «άνοιξε τον χορό» των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων α΄τριμήνου στις ΗΠΑ, δηλώνοντας καλά κέρδη αλλά έσοδα και περιθώρια κέρδους που απογοήτευσαν τους αναλυτές. Η μετοχή της διολισθαίνει 4%.

Τα αποτελέσματα Q1 προβλέπεται να κυριαρχήσουν στο επενδυτικό ενδιαφέρον όλη την εβδομάδα, κατά την οποία θα δημοσιοποιήσουν στοιχεία μεταξύ άλλων η Google, η J.P. Morgan Chase και η Bank of America.

Αισθητές είναι οι πιέσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, καθώς αναμένονται αποτελέσματα κορυφαίων τραπεζών μέσα στην εβδομάδα, ενώ η υποβάθμιση της εκτίμησης της Goldman Sachs για τα κέρδη β΄τριμήνου της Morgan Stanley (-1,3%) επιβαρύνει το κλίμα.
 
Αντιθέτως, κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Cisco Systems, μετά την ανακοίνωση περικοπών θέσεων εργασίας και εξόδου από δευτερεύουσας σημασίας επιχειρήσεις.

Κατά τα λοιπά, η Primerica ανακοίνωσε ότι η Citigroup θα πωλήσει 12 εκατομμύρια κοινές μετοχές της.

Η Chrysler ανακοίνωσε ότι η ιταλική Fiat αύξησε το μερίδιό της στην επιχείρηση στο 30% από 25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v