Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall με το βλέμμα στα τρίμηνα

Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall Street εν αναμονή των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου 2011 της Alcoa. Βουτιά 3% για την τιμή του πετρελαίου, κάτω από τα 110 δολάρια το βαρέλι. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall εν αναμονή των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου 2011 της Alcoa. Βουτιά 3% για την τιμή του πετρελαίου, κάτω από τα 110 δολ

Μικτά πρόσημα στη Wall με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στα αποτελέσματα α’ τριμήνου που θα ανακοινώσει η Alcoa μετά το πέρας της συνεδρίασης ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα οι JP Morgan και Google.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Thomson Reuters οι εισηγμένες του S&P αναμένεται το Q1 να ανακοινώσουν αύξηση 11% στα καθαρά κέρδη σε σχέση με πέρυσι.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Janney Montgomery, Mark Luschini, “τα αποτελέσματα αναμένεται να μην απογοητεύσουν τους επενδυτές».

Παράλληλα η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα –προκειμένου να κατευναστούν οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη-οδηγεί τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα η Fed σαν μια πρώτη κίνηση περιορισμού της ρευστότητας στην αγορά, θα υποχρεωθεί να τερματίσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Ιούνιο.

Οι πληθωριστικές πιέσεις που εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη προκλήθηκαν κυρίως από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου έως και πάνω από τα 110 δολ. ανά βαρέλι.

Ωστόσο σήμερα η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 3% στα 109,39 δολ. καθώς νωρίς το απόγευμα δημιουργήθηκαν προσδοκίες για ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρρός στη Λιβύη. Αργά το βράδυ όμως οι προσδοκίες διαψεύστηκαν καθώς οι εξεγερμένοι στη Λιβύη (σύμφωνα με το Reuters) απέρριψαν το ειρηνευτικό σχέδιο της Αφρικανική ένωσης.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η American Medical Systems εκτινάχθηκε 30% μετά την οριστική συμφωνία εξαγοράς της από την Endo Pharmaceuticals Holdings.

Το NYSE Euronext απέρριψε την προσφορά εξαγοράς από το Nasdaq OMX και το IntercontinentalExchange και επιβεβαίωσε την δέσμευση στην συγχώνευση με το Deutsche Boerse .

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 2,4% στα 1,76 δολάρια και το δικαίωμα της κινείται πτωτικά 1,6% στα 27,56 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με οριακή άνοδο 0,01% στις 12.381,11 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,28% στις 1.324,48 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,32% στις 2.771,51 μονάδες.

Σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Εξαίρεση στο ήπιο κλίμα οι βρετανικές τράπεζες, που αντέδρασαν με εκτίναξη στην απόφαση της αρμόδιας τραπεζικής Αρχής να μην διατάξει τον επίσημο διαχωρισμό των επιχειρήσεων λιανικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,04% χαμηλότερα στις 6.053,44 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,17% στις 7.204,86 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,57% στις 4.038,70 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v