Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία και Alcoa απογοητεύουν την Wall Street

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα α΄τριμήνου της Alcoa και η αναβάθμιση του πυρηνικού συναγερμού στην Ιαπωνία, πιέζουν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες στην Wall Street. Απώλειες και σε Ασία, Ευρώπη.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα α΄τριμήνου της Alcoa και η αναβάθμιση του πυρηνικού συναγερμού στην Ιαπωνία, πιέζουν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει απώλειες 1,15% στις 12.238 μονάδες, ο S&P 1,12% στις 1.310 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,13% στις 2.740 μονάδες.

Αισθητές είναι οι πιέσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, καθώς αναμένονται αποτελέσματα κορυφαίων τραπεζών μέσα στην εβδομάδα, ενώ η υποβάθμιση της εκτίμησης της Goldman Sachs για τα κέρδη β΄τριμήνου της Morgan Stanley (-1,3%) επιβαρύνει το κλίμα.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, τα blue-chips έκλεισαν με μικρά κέρδη, με καλύτερη εμφάνιση από την ευρύτερη αγορά, καθώς οι επενδυτές τήρησαν επιφυλακτική στάση εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Οι ιαπωνικές αρχές αναβάθμισαν το επίπεδο συναγερμού στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα στο υψηλότερο επίπεδο, το επίπεδο 7.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες, με τον δείκτη Nikkei να καταγράφει απώλειες 1,7%.

Απώλειες επικρατουν και στις ευρωπαϊκές αγορές με τον δεικτη FTSE να εμφανίζει πτώση 1% στις 5.993 μονάδες, τον DAX 1,29% στις 7.112 μονάδες, τον CAC 1,3% στις 3.986 μονάδες.

Στην Wall Street, η Alcoa «άνοιξε τον χορό» των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων α΄τριμήνου στις ΗΠΑ, δηλώνοντας καλά κέρδη αλλά έσοδα και περιθώρια κέρδους που απογοήτευσαν τους αναλυτές. Η μετοχή της διολισθαίνει 4%.

Τα αποτελέσματα Q1 προβλέπεται να κυριαρχήσουν στο επενδυτικό ενδιαφέρον όλη την εβδομάδα, κατά την οποία θα δημοσιοποιήσουν στοιχεία μεταξύ άλλων η Google, η J.P. Morgan Chase και η Bank of America.

Κατά τα λοιπά, η Primerica ανακοίνωσε ότι η Citigroup θα πωλήσει 12 εκατομμύρια κοινές μετοχές της.

Η Chrysler ανακοίνωσε ότι η ιταλική Fiat αύξησε το μερίδιό της στην επιχείρηση στο 30% από 25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v