Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Λισαβόνα βρίσκεται η τρόικα

Στη Λισαβόνα βρίσκονται εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά την επίσημη αίτηση της Πορτογαλίας για πακέτο στήριξης που ο ξένος Τύπος αποτιμά στα 80 δισ. ευρώ.

Στη Λισαβόνα βρίσκεται η τρόικα
Στη Λισαβόνα βρίσκονται σήμερα εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά την επίσημη αίτηση της Πορτογαλίας για πακέτο στήριξης, που ο ξένος Τύπος αποτιμά στα 80 δισ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο, περιπλέκονται καθώς η χώρα προχωρά σε πρόωρες εκλογές στις 5 Ιουνίου και αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι κανένα κόμμα δεν θα θελήσει να σφραγίσει προεκλογικά μία συμφωνία λιτότητας.

Ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων της Ε.Ε. κ. Όλι Ρεν κάλεσε τα κόμματα της Πορτογαλίας "να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη ευθύνη τους για το ξεπέρασμα των σημερινών δυσκολιών". Η κυβέρνηση της Λισαβόνας καλείται να αποπληρώσει χρέη άνω των 11 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Την Παρασκευή καλείται να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα ομόλογα αξίας 4,5 δισ. ευρώ.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο συνομιλητής της τρόικας θα είναι η απερχόμενη κυβέρνηση Σόκρατες, όμως στις συζητήσεις θα εμπλακούν έμμεσα και όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα, ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη συμφωνίας στα μέσα Μαΐου, δηλαδή πριν από τις πρόωρες εκλογές της 5ης Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v