Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τραπεζικές μετοχές ωθούν την Wall Street

Τα καλά αποτελέσματα της J.P. Morgan δίνουν ώθηση στον τραπεζικό κλάδο και στηρίζουν σε ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες στην Wall Street. Ανοδική αντίδραση και στις ευρωαγορές, σταθεροποίηση σε εμπορεύματα, νομίσματα.

Τα καλά αποτελέσματα της J.P. Morgan Chase και η συνέχιση της ανάπτυξης στον κλάδο λιανικών πωλήσεων στηρίζουν σε ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,57% στις 12.333 μονάδες, ο S&P 0,43% στις 1.320 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,61% στις 2.762 μονάδες.

Η Wall Street υπέστη χθες σημαντικές απώλειες εξαιτίας της απογοητευτικής έναρξης των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου από την Alcoa, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Αντιθέτως σήμερα, τα αποτελέσματα τριμήνου της J.P. Morgan Chase ήταν καλύτερα των αναμενόμενων και εμπνέουν κέρδη στον τραπεζικό κλάδο, καθώς θεωρούνται «πιλοτικά» για την πορεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου στην αμερικανική αγορά.

Από τον στατιστικό τομέα, οι πωλήσεις του αμερικανικού λιανεμπορίου τον Μάρτιο αυξήθηκαν με το αναιμικό ποσοστό του 0,4%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο ’10.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσίευση του Beige Book της Federal Reserve, που θα περιέχει πληροφορίες για τις συνθήκες στην αμερικανική οικονομία.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, περί τα 106 δολάρια ανά βαρέλι στο Globex, ενώ το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς στο 1,4496 δολ.

Άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι η Tyco International, που συνεχίζει να αντιδρά στην φημολογούμενη προσφορά εξαγοράς από την Schneider Electric.

Επίσης η μετοχή της Riverbed Technology εκτινάσσεται 11% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων πολύ καλύστερων από τις προβλέψεις.

Θετική αντίδραση καταγράφουν και οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,25% στις 6.039 μονάδες, ο DAX 1,3% στις 7.196 μονάδες, ενώ ο CAC 1,2% στις 4.025 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v