Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προωθούνται οι αντάρτες στη Μισράτα

Σφοδρές μάχες σημειώθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Μισράτα και στην ανατολική παραλιακή πλευρά της πόλης. Προώθηση ανταρτών. Πληροφορίες για εξοπλισμό ανταρτών από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Προωθούνται οι αντάρτες στη Μισράτα
Νέες σφοδρές μάχες σημειώθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Μισράτα και στα περίχωρα της πόλης, σύμφωνα με μαρτυρίες ανταρτών αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.

Οι αντάρτες φαίνεται να έχουν πλήξει πολλές από τις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων και έχουν καταφέρει να προωθηθούν.

Παράλληλα, εντείνονται και οι αεροπορικές επιθέσεις από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ οι οποίες έπληξαν σήμερα τις πόλεις Αλ – Αζιζίγια και Σίρτη.

Στο διπλωματικό επίπεδο η διεθνής ομάδα επαφής συναντήθηκε την Τετάρτη στην Ντόχα του Κατάρ. Μετά το τέλος των συζητήσεων εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Μετάβασης της Λιβύης ανέφερε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις σκέφτονται την παροχή όπλων στους αντάρτες.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Στέφανος Στεφάνου, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης θα επισκεφτεί την Κύπρο για να συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογο του Μάρκο Κυπριανού.

"H επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται με δικιά του πρωτοβουλία, όπως επισκέφτηκε την Ελλάδα, την Τουρκία και την Μάλτα, επισκέπτεται και την Κύπρο. Θέλει να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών" δήλωσε ο Στεφάνου στο Reuters.

Σημειώνεται επίσης ότι χθες Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Moussa Koussa θα συναντηθεί στη Ντόχα με εκπροσώπους των ανταρτών, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων της «ομάδας επαφής».

Εν τω μεταξύ, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Γερμανία απέλασε πέντε Λίβυους διπλωμάτες κατηγορώντας τους ότι εκφόβιζαν Λίβυους πολίτες που διαμένουν στη Γερμανία. Παράλληλα, εκλήθη στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ο Λίβυος πρέσβης στη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v