Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με χαμηλούς όγκους συναλλαγών στην Wall

Ηπια κέρδη αποκομίζει η Wall συμπληρώνοντας 3η κερδοφόρο εβδομάδα, αν και οι όγκοι συναλλαγών είναι χαμηλοί ενόψει αργίας την Δευτέρα. Μέση Ανατολή και G20 στο επίκεντρο. Νέα άνοδος πετρελαίου.

Υψηλότερα κινούνται οι βασικοί δείκτες το αμερικανικό χρηματιστήριο, οδεύοντας στην τρίτη συνεχόμενη κερδοφόρο εβδομάδα.

Οι όγκοι των συναλλαγών παραμένουν πάντως περιορισμένοι (6,7 δισ. μετοχές), καθώς πολλοί επενδυτές προτιμούν το περιθώριο, ενόψει της αργίας της Δευτέρας, της υπουργικής συνόδου της Group of 20 και τις διαφαινόμενης κλιμάκωσης των αναταραχών στην Μέση Ανατολή.

Μετά από "ουδέτερο" άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,44% στις 12.372 μονάδες, ο S&P 0,24% στις 1.343 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,29% στις 2.839 μονάδες.

Η αγορά της Νέας Υόρκης επανήλθε χθες στα υψηλότερα επίπεδα 30 μηνών, χάρη σε ευνοϊκές οικονομικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις.
 
Την Δευτέρα οι αγορές των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές για τον εορτασμό της ημέρας αφιερωμένης στους Προέδρους του έθνους.

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα σχόλια υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των 20 σπουδαιότερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών, που ξεκινά την Παρασκευή. Οι αξιωματούχοι αναμένεται να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μεγάλων οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των εθνών.

Στις παρυφές της συνόδου, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο διοικητής της Federal Reserve, Ben Bernanke και ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ Timothy Geithner.

Νευρικότητα συνεχίζει να προκαλεί η αναταραχή στην Μέση Ανατολή, καθώς στο Μπαχρέιν οι ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους, μετά τις κηδείες των τεσσάρων διαδηλωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στις κινητοποιήσεις.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών ειδήσεων, η Brocade Communications Systems κερδίζει 11% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Η Ford Motor ανακοίνωσε ότι θα στήσει κοινοπραξία με την ρωσική Sollers.

Εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα οι Campbell Soup (-4,8%), Progress Energy, Pinnacle West Capital.

Μικτές, σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από 5 κερδοφόρες συνεδριάσεις, με πιέσεις στις μεταλλευτικές και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,07% στις 6.083 μονάδες, ο DAX με κερδη 0,29% στις 7.427 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,12% στις 4.157 μονάδες..

Πτωτικά έκλεισε η αγορά της Σαγκάης στην Κίνα, μετά από τέσσερις ανοδικες συνεδριάσεις, εξαιτίας κινήσεων του Πεκίνου για συγκράτηση της ρευστότητας.

Η ένταση στην Μέση Ανατολή προκάλεσε νέα άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, που κινείται πάνω από τα 90 δολάρια ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v