Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: ΟΚ στα μέτρα τραπεζικής τόνωσης

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε την νομοθεσία που κατατέθηκε τον προηγούμενο μήνα, για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτική τομέα της χώρας.

Ισπανία: ΟΚ στα μέτρα τραπεζικής τόνωσης
Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε την νομοθεσία που κατατέθηκε τον προηγούμενο μήνα, για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτική τομέα της χώρας. Το σχέδιο έχει εισαχθεί προκειμένου να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη στις τράπεζες και τους αποταμιευτικούς οίκους cajas, οι οποίοι και υφίστανται ριζική μεταρρύθμιση.

Οι αναλυτές φοβούνταν ότι θα υποβαθμιστούν οι απαιτήσεις της νομοθεσίας, που ορίζουν ελάχιστο συντελεστή κεφαλαιακής επάρκειας 8% (και 10% για τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις). Ωστόσο, το πρόγραμμα εγκρίθηκε σχεδόν ακριβώς όπως προτάθηκε αρχικώς.

Η υπουργός Οικονομικών κ. Elana Salgado, ανακοίνωσε ότι η Ισπανία έχει περιορίσει τον αριθμό των cajas στις 17 από τις 45.

Εν τω μεταξύ, ο νεοσύστατος αποταμιευτικός όμιλος της Ισπανίας του οποίου ηγείται η Caja Madrid, δήλωσε ότι προτίθεται να δημιουργήσει μια «επισφαλή τράπεζα» η οποία θα απορροφήσει τα μη εξυπηρετούμενα ενεργητικά αυτών των περιφερειακών αποταμιευτικών οίκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v