Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Σε υψηλό 32 μηνών επιστρέφει ο S&P 500

Καλά εταιρικά αποτελέσματα και στατιστικές ανακοινώσεις, σε συνδυασμό με άλλο ένα κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων, εμπνέουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και επαναφέρουν τον S&P 500 σε υψηλό 32 μηνών.

Καλά εταιρικά αποτελέσματα και στατιστικές ανακοινώσεις, σε συνδυασμό με άλλο ένα κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων, εμπνέουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και στηρίζουν σε υψηλότερα επίπεδα τους βασικούς δείκτες της Wall Street, επαναφέροντας τον Standard & Poor’s 500 στα υψηλότερα επίπεδα 32 μηνών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 12.260 μονάδες, o S&P κερδίζει 0,15% στις 1.330 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,28% στις 2.813 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο κατέγραφε σταθεροποιητικές τάσεις στις τελευταίες συνεδριάσεις, αφομοιώνοντας τα πολυετή υψηλά της περασμένης εβδομάδας.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 14,6% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, πολύ περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν. Επιπλέον, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,8% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Η μετοχή της Genzyme αντιδρά με άνοδο σχεδόν 2% μετά την επι μακρόν αναμενόμενη συμφωνία εξαγορά της από την γαλλική Sanofi-Aventis, που ενισχύεται 3,6% στο Παρίσι.

Η μετοχή της Family Dollar Stores εκτινάσσεται 25% μετά την κατάθεση προσφορά για την εξαγορά της από την Trian Group.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, η μετοχή της Dell εκτινάσσεται 6,6% μετά την ανακοίνωση τριπλασιασμού των καθαρών κερδών.

Αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινώσουν επίσης σήμερα οι Comcast, Deere & Co και CBS μεταξύ άλλων.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με κέρδη 4% και πλέον για τις μετοχές των Heineken και Societe Generale που ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,8% υψηλότερα στις 6.085 μονάδες, ο DAX 0,19% στις 7.414 μονάδες, ενώ ο CAC 1,27% στις 4.151 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v