Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Τέλος εκπτώσεων στα δάνεια α΄ κατοικίας

Πολλές τράπεζες σε μεγάλες πόλεις της Κίνας, όπως η Σαγκάη, το Πεκίνο και η Σενζέν, σταμάτησαν να προσφέρουν εκπτώσεις στα στεγαστικά δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας, καθώς μεταδίδεται η τάση συγκράτησης του δανεισμού.

Κίνα: Τέλος εκπτώσεων στα δάνεια α΄ κατοικίας
Πολλές τράπεζες σε μεγάλες πόλεις της Κίνας, όπως η Σαγκάη, το Πεκίνο και η Σενζέν, σταμάτησαν να προσφέρουν εκπτώσεις στα στεγαστικά δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφορία της εφημερίδας National Business Daily reported.

Η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια συγκράτησης του δανεισμού για να προληφθούν έντονες πληθωριστικές πιέσεις στην ταχέως αναπτυσσόμενη κινεζική οικονομία.

Η Industrial & Commercial Bank of China, η China Construction Bank και η Shanghai Pudong Development Bank έχουν σταματήσει να προσφέρουν ελκυστικές προσφορές.

Οι κινεζικές τράπεζες έχουν κάποια περιθώρια ελαστικότητας στον καθορισμό των επιτοκίων που προσφέρουν, τα οποία προκύπτουν με βάση την πιστωτική τους αξιολόγηση, και ορισμένες είχαν την δυνατότητα να προσφέρουν στους δανειολήπτες για αγορά α΄κατοικίας, στεγαστικά δάνεια με επιτόκια στο 0,85-0,95 των βασικών δανειστικών επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v