Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μαζεύει" δυνάμεις η Wall Street

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στα πολυετή υψηλά που κατακτήθηκαν πρόσφατα, επικρατούν στην Wall, με κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης τον προϋπολογισμό Obama 2012 και το νέο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στα πολυετή υψηλά που κατακτήθηκαν πρόσφατα, επικρατούν στην Wall Street, με κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης τον προϋπολογισμό Obama 2012 και το νέο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 12.258 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,08% στις 1.330 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,24% στις 2.816 μονάδες.

Ο δείκτης των αμερικανικών blue-chips, ο Dow industrials, έκλεισε την Παρασκευή με κέρδη 1,5% στην εβδομάδα, καθώς η αποχώρηση του Αιγύπτιου Προέδρου Hosni Mubarak από την εξουσία, μείωσε τους φόβους για γεωπολιτικούς κινδύνους.

Η ροή των επιχειρηματικών συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων συνεχίζεται, με την EchoStar να εξαγοράζει την Hughes Communications έναντι περίπου 2 δισ. δολ.

Επίσης η General Electric (+1,1%) ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τον αμερικανικό βραχίονα της βρετανικής John Wood (+13%).

Από το οικονομικό πεδίο, το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στο σχέδιο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου για το οικονομικό έτος 2012, το οποίο αρχίζει τον Οκτώβριο.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις συνεχίζονται και τα μεγέθη τους κοινοποιούν σήμερα η MGM Resorts, η Marriott International κα.

Ο τίτλος της Seahawk Drilling βουλιάζει 72% μετά την αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές και πώλησης ενεργητικών της στην Hercules Offshore.

Εύρωστα κέρδη απεκόμισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος της Κίνας, που καταδεικνύει την δυναμική εσωτερική ζήτηση στην πανίσχυρη οικονομική δύναμη.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI κινείται κοντά στα υψηλά 30 μηνών που κατέκτησε την περασμένη εβδομάδα.

Μικτή εικόνα κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με ανεπαίσθητη άνοδο στις 6.064 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,34% στις 7.396 μονάδες στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών, ενώ ο CAC με πτώση 0,11% στις 4.096 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v