Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυλα στην Wall μετά τα πολυετή υψηλά

Ηπιες διακυμάνσεις κοντά στα πολυετή υψηλά που κατακτήθηκαν πρόσφατα, επικρατούν στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τον νέο προϋπολογισμό Obama και τα deals της ημέρας. Σταθεροποίηση ευρωαγορών.

Ηπιες διακυμάνσεις κοντά στα πολυετή υψηλά που κατακτήθηκαν πρόσφατα, επικρατούν στις διεθνείς αγορές. Παύση στην Wall Street μετά το 1,5% της περασμένης εβδομάδας και καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τον νέο προϋπολογισμό του Προέδρου Barack Obama.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 12.249 μονάδες, ο S&P 0,06% στις 1.328 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 2.809 μονάδες.

Ο δείκτης των αμερικανικών blue-chips, ο Dow industrials, έκλεισε την Παρασκευή με κέρδη 1,5% στην εβδομάδα, καθώς η αποχώρηση του Αιγύπτιου Προέδρου Hosni Mubarak από την εξουσία, μείωσε τους φόβους για γεωπολιτικούς κινδύνους.

Η ροή των επιχειρηματικών συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων συνεχίζεται, με την EchoStar να εξαγοράζει την Hughes Communications έναντι περίπου 2 δισ. δολ.

Επίσης η General Electric ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τον αμερικανικό βραχίονα της βρετανικής John Wood.

Από το οικονομικό πεδίο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η πρόταση προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου για το οικονομικό έτος 2012 που αρχίζει τον Οκτώβριο.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις συνεχίζονται και τα μεγέθη τους κοινοποιούν σήμερα η MGM Resorts, Marriott International κα.

Ο τίτλος της Seahawk Drilling βουλιάζει 72% μετά την αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές και πώλησης ενεργητικών της στην Hercules Offshore.

Εύρωστα κέρδη απεκόμισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος της Κίνας, που καταδεικνύει την δυναμική εσωτερική ζήτηση στην πανίσχυρη οικονομική δύναμη.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI κινείται κοντά στα υψηλά 30 μηνών που κατέκτησε την περασμένη εβδομάδα.

Μικτή εικόνα καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,21% στις 6.050 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,33% στις 7.395 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,09% στις 4.097 μονάδες.

Η μετοχή της Credit Suisse ενισχύεται 3,3% μετά την ανακοίνωση έκδοσης 6,2 δισ. δολ. σε contingent convertible bonds, ενώ ο τίτλος της Nokia υποχωρεί και σήμερα αισθητά (4%), εξαιτίας υποβάθμισης από την J.P. Morgan Cazenove.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v