Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές υπόσχεται και το καθεστώς της Αλγερίας

Θέμα ημερών είναι η άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί στην Αλγερία εδώ και 19 χρόνια, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και στην Τυνησία.

Αλλαγές υπόσχεται και το καθεστώς της Αλγερίας
Σαφή δέσμευση για την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται η Αλγερία εδώ και 19 χρόνια διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, μετά τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών και ενώ διατυπώνονται ευρέως πλέον ανησυχίες μετά την αποκαθήλωση των καθεστώτων στην Τυνησία και στην Αίγυπτο.

Η Αλγερία τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το 1992 και ουσιαστικά κυβερνάται από καθεστώς άτυπης δικτατορίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, κ. Μουράντ Μεντελτσί, δήλωσε πως η άρση του είναι θέμα ημερών. "Μέσα στις επόμενες μέρες θα μιλάμε γι' αυτό σαν να ανήκει στο παρελθόν", ανέφερε σε συνέντευξή του που παραχώρησε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 και συμπλήρωσε: "αυτό σημαίνει πως η Αλγερία θα επιστρέψει σε ένα καθεστώς που επιτρέπει πλήρη ελευθερία έκφρασης, εντός των πλαισίων του νόμου".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v