Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερωτικές φωλιές για "καυτές" επενδύσεις

Πέντε κορυφαίες ερωτικές φωλιές, κρυμμένες σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, όπως το Κόκκινο Σπίτι της Κέρκυρας, είναι η ιδανική τοποθεσία για επένδυση και… απόλαυση μαζί.

Ερωτικές φωλιές για καυτές επενδύσεις
O Dante Gabriel Rossetti περιέγραφε το Κόκκινο Σπίτι του William Morris ως "το πιο αρχοντικό έργο από κάθε άποψη - ένα ποίημα μάλλον και όχι σπίτι".

Αυτό το ποιητικό συστατικό, ενισχυμένο από τη φύση ή από την ίδια την αρχιτεκτονική, είναι που μπορεί να μετατρέψει ένα ακίνητο σε ερωτική φωλιά. Κι αυτά που ακολουθούν* είναι μια επιλογή από τις καλύτερες ερωτικές φωλιές που υπάρχουν στον πλανήτη.



^ Λεβάντα, Κατοικία 11, Rou Estate, Κέρκυρα, 650.000 ευρώ 

Πού: Τοποθετημένη σε ιδιωτική, υπερυψωμένη θέση, μέσα σε ένα ανακαινισμένο, παραδοσιακό χωριό, με 12 κατοικίες, ακριβώς δίπλα στην έκταση του λόρδου Rothschild, στο ελληνικό νησί Κέρκυρα.

Τι: Κατασκευάστηκε πάνω από 200 χρόνια πριν, διαθέτει μία πέτρινη κατοικία με τρία υπνοδωμάτια, 120 τ.μ., σε δύο επίπεδα, με ταράτσα, πισίνα και μπάρμπεκιου. Στο κατώτερο επίπεδο υπάρχει τζακούζι με ιδιωτική βεράντα που βλέπει το Ιόνιο Πέλαγος, ενώ στο ανώτερο υπάρχει ανοιχτή κουζίνα - καθιστικό. Όλο το οίκημα θερμαίνεται με υποδαπέδια θέρμανση και τζάκια για τον χειμώνα, οπότε μπορεί να αξιοποιηθεί όλο τον χρόνο.

Γιατί: Η Rou Εstate είναι απόλυτα ιδιωτική, ενώ παράλληλα επικοινωνεί από μονοπάτια σε εγκατάσταση σπα, γυμναστήριο και πισίνα.

Ποιος: Savills, www.savills.co.uk/abroad, tel: +44 (0)20 7016 3740.



^ Κατοικία 4, Χωριό Τάι Ουάν Τάου, Κόλπος Clearwater, New Territories, Χονγκ Κονγκ, 16 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (1,28 εκατ. στερλίνες)

Πού: 30 λεπτά από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ, το χωριό Τάι Ουάν Τάου στις παρυφές του Κόλπου Clearwater, κοντά στο Golf and Country Club.

Τι: Τέσσερα υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια με ιδιωτική παραλία, home cinema και ενσωματωμένο σύστημα ήχου, που βλέπουν σε τρεις παραλίες του Κόλπου Clearwater, κατασκευασμένες σε μινιμαλιστικό στιλ.

Γιατί: Το Τάι Ουάν Τάου είναι ένα ήσυχο παραδοσιακό χωριό, ανέγγιχτο από την αστική ανάπτυξη, εντός του μεγάλου πάρκου του Clearwater. Χάρη στη θέση του δεν πλήττεται από τη μόλυνση του Χονγκ Κονγκ και βρέχεται από τα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας της Νοτίου Κίνας - ιδανικά για βραδινό κολύμπι.

Ποιος: Habitat Property, www.habitat-property.com, tel: +852 2869 9069.



^ 304 East 65th Street, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 12 εκατ. δολάρια

Πού: Στην άνω ανατολική περιοχή του Μανχάταν, πάνω από το Central Park.

Τι: Τέσσερις κρεβατοκάμαρες (που μπορούν να ενωθούν σε δύο), τέσσερα λουτρά, 4.000 τ.π., σχεδιασμένο από τον William Hicks, στον 37ο όροφο. Το διαμέρισμα διαθέτει θυρωρείο και αίθουσα γυμναστικής, θερμαινόμενη πισίνα και ανοιγόμενη οροφή.

Γιατί: Στη μεγάλη σουίτα υπάρχει σπα, σάουνα και μυστικός τοίχος που αποκαλύπτει τζακούζι. Διαθέτει τέσσερα μπαλκόνια που προσφέρουν θέα 360 μοιρών στον ορίζοντα.

Ποιος: Savills, www.savills.com/abroad, tel: +44 (0)20 7016 3740.


^ Chippenhall Hall, Fressingfield, Suffolk, Βρετανία, 1,5 εκατ. στερλίνες

Πού: Βρίσκεται δύο μίλια νότια του Fressingfield προς τα νοτιοανατολικά του Λονδίνου. Η συγκοινωνία με το τρένο είναι τακτική και η απόσταση από στον σταθμό του Liverpool Street στο Λονδίνο καλύπτεται σε 90 λεπτά.

Τι: Επίσημα καταχωρισμένο αρχοντικό τάξης ΙΙ, που αναφέρεται στο Μέγα Κτηματολόγιο, προσβάσιμο μέσω μιας δενδρόφυτης διαδρομής μισού μιλίου. Το αρχοντικό διαθέτει 5.000 τ.π. εσωτερικού χώρου, με επτά υπνοδωμάτια και επτά λουτρά - τα περισσότερα νοτιοανατολικά. Βρίσκεται σε έκταση άνω των δέκα στρεμμάτων και διαθέτει ρωμαϊκής νοοτροπίας πισίνα, μακρόβια βλάστηση, εξωτερική κουζίνα, λίμνη και θερμοκήπια.

Γιατί: Το φυσικό τοπίο και οι απόψεις του αρχοντικού είναι εξαιρετικά, ενώ τα εσωτερικά ξύλινα δοκάρια και τα πολλά τζάκια δημιουργούν πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Ποιος: Jackson-Stops & Staff, www.jackson-stops.co.uk, tel: +44 (0)1473 218218.


^ Καμπάνα στο Baglioni Marrakech Hotel, Rue Amizmiz, Μαρακές, Μαρόκο, 2,3 εκατ. ευρώ.

Πού: Δέκα λεπτά νότια της Μεδίνας, στο κέντρο του Μαρακές, κοντά στο αεροδρόμιο Menara.

Τι: Είναι μία από τις 15 ιδιωτικές καμπάνες που κατασκευάστηκαν σε επιφάνεια 130 στρεμμάτων τον Οκτώβριο. Κάθε σουίτα διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια με εσωτερικούς χώρους 840 τ.μ., που σχεδίασε ο Jade Jagger, ιδιωτικούς κήπους, βεράντα στη σκεπή και πισίνα. Ο ιδιοκτήτης έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, το οποίο διαθέτει δύο εστιατόρια, πισίνα, σπα και γυμναστήριο.

Γιατί: Το σπα διαθέτει ατμόλουτρο, χαμάμ και άλλες θεραπευτικές υπηρεσίες για το ζευγάρι.

Ποιος: The Baglioni Marrakech, www.thebaglionimarrakech.com, tel: +44 (0)203375 1710.



*Την έρευνα παρουσιάζει η κ. Emma Mahony στους "Financial Times".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v