Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα: Μείωση του ελλείμματος κατά $1,1 τρισ.

Συρρίκνωση του ελλείμματος των ΗΠΑ κατά 1,1 τρισ. δολ. στη δεκαετία προτείνει ο Μπάρακ Ομπάμα, με μείωση των δημοσίων δαπανών στα χαμηλότερα επίπεδα από την προεδρία του Dwight Eisenhower.

Ομπάμα: Μείωση του ελλείμματος κατά $1,1 τρισ.
Η μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ στα 1,1 τρισ. δολ. είναι ο στόχος του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2012, που καταθέτει ο Αμερικανός Πρόεδρος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει αποσπάσματα των προτάσεων Ομπάμα, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται το πάγωμα των δημοσίων δαπανών για μία 5ετία και η κατάργηση των φορολογικών περικοπών για τις εταιρίες του κλάδου ενέργειας.

Συγκεκριμένα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2012 έχει στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 1,101 τρισ. δολ., από 1,645 τρισ. δολ. το οικονομικό έτος του 2011. Εάν διατηρηθεί αυτή η τάση, τότε το 2015 το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα μειωθεί στο 3,2%, από 10,9% φέτος.

Ο βασικός στόχος είναι ο περιορισμός του ελλείμματος των ΗΠΑ κατά 1,1 τρισ. δολ. μέσα στην επόμενη δεκαετία "και αυτό θα επιτευχθεί κυρίως μέσω της μείωσης των δημοσίων δαπανών", αναφέρει το Reuters, συμπληρώνοντας πως περιλαμβάνεται το πάγωμα των μη αμυντικών δημοσίων δαπανών για μία πενταετία, "που κατά τον Λευκό Οίκο θα οδηγήσει στη μείωση των δημοσίων δαπανών στο χαμηλότερο επίπεδο από την προεδρία του Dwight Eisenhower, τη δεκαετία του 1950 και του 1960".

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι "οι δαπάνες για ταξίδια, εκτυπώσεις, προμήθειες και συμβόλαια παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών θα μειωθούν κατά 2 δισ. δολ.". Ακόμα, αναφέρεται σχέδιο και για "τα υπερβολικά και μη αξιοποιημένα ομοσπονδιακά κτίρια".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v