Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι λιανικές πωλήσεις απογοήτευσαν την Wall Street

Η αναιμική αύξηση στις λιανικές πωλήσεις ασκεί πιέσεις στους βασικούς δείκτες της Wall Street, εν μέσω πληθώρας ανακοινώσεων για την εγχώρια και την διεθνή οικονομία. Επιφυλακτικά, μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν μέσω βροχής μακροοικονομικών ανακοινώσεων από την εγχώρια και την διεθνή αγορά.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,32% στις 12.221 μονάδες, ο S&P 0,29% στις 1.328 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,29% στις 2.808 μονάδες.

Η στατιστική εικόνα της ημέρας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά μέτριες τάσεις ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Ιανουάριο επί έβδομο συνεχόμενο μήνα στην αμερικανική αγορά, αλλά η ανάπτυξη παρέμεινε αναιμική, στο 0,3%.

Στα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία από την αμερικανική οικονομία, ο δείκτης τιμών εισαγωγών αυξήθηκε 1,5% τον Ιανουάριο μετά την μείωση 1,2% του Δεκεμβρίου, ενώ ο δείκτης μεταποίησης Empire βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο περισσότερο απ’όσο αναμενόταν στο 15,4..

Τα διεθνή μεγέθη έδειξαν αυξήσεις στον πληθωρισμό στην Κίνα και την Βρετανία. Στην Ευρώπη, η ανάπτυξη στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 0,3% στο δ’ τρίμηνο έναντι του προηγούμενου τριμήνου, ενώ ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης ZEW βελτιώθηκε περαιτέρω τον Φεβρουάριο στην Γερμανία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,17% στις 6.050 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,04% στις 7.400 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,3% στις 4.109 μονάδες.

Οι διεθνείς πληθωριστικες ενδείξεις πρόσφεραν ώθηση στον χρυσό, που θεωρείται «καταφύγιο» στον πληθωρισμό, με κέρδη 8 δολ. για το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου στα 1.373 δολ. ανά ουγκιά στο Globex.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η Qwest Communications International ανακοίνωσε ότι «γύρισε» σε ζημίες στο δ΄τρίμηνο.

Αποτελέσματα αναμένονται στην συνέχεια από την Sirius XM Radio.

Ο τίτλος της Barclays στην Νέα Υόρκη εμφανίζει εκτίναξη 5% μετά την ανακοίνωση από τον τραπεζικό κολοσσό αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v