Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Ακίνητα και deals εμπνέουν θετικά πρόσημα

Ευνοϊκά στοιχεία από την αγορά ακινήτων, τα αποτελέσματα της Dell και η εξαγορά της Genzyme, στηρίζουν σε θετικό άνοιγμα τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Θετικά πρόσημα και στις ευρωαγορές.

Ευνοϊκά στοιχεία από την αγορά ακινήτων, τα αποτελέσματα της Dell και η εξαγορά της Genzyme, στηρίζουν σε θετικό άνοιγμα τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 12.247 μονάδες, o S&P κερδίζει 0,31% στις 1.332 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,39% στις 2.815 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο καταγράφει σταθεροποιητικές τάσεις στις τελευταίες συνεδριάσεις, αφομοιώνοντας τα πολυετή υψηλά της περασμένης εβδομάδας.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 14,6% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, πολύ περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν.

Επιπλέον, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,8% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Η μετοχή της Genzyme αντιδρά με άνοδο σχεδόν 2% μετά την επι μακρόν αναμενόμενη συμφωνία εξαγορά της από την γαλλική Sanofi-Aventis, που ενισχύεται 3,6% στο Παρίσι.

Η μετοχή της Family Dollar Stores εκτινάσσεται 25% μετά την κατάθεση προσφορά για την εξαγορά της από την Trian Group.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, η μετοχή της Dell εκτινάσσεται 6,6% μετά την ανακοίνωση τριπλασιασμού των καθαρών κερδών.

Αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινώσουν επίσης σήμερα οι Comcast, Deere & Co και CBS μεταξύ άλλων.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με κέρδη 4% και πλέον για τις μετοχές των Heineken και Societe Generale που ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Ο δείκτης FTSE ενισύχεται 0,56% στις 6.071 μονάδες, ο DAX 0,16% στις 7.412 μονάδες, ενώ ο CAC 0,86% στις 4.146 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v