Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον Jens Weidmann το τιμόνι της Bundesbank

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Angela Merkel κατέληξε στο πρόσωπο του κορυφαίου οικονομικού της συμβούλου για την ηγεσία της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Στον Jens Weidmann το τιμόνι της Bundesbank
Ο κ. Jens Weidmann, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Angela Merkel, θα είναι ο νέος επικεφαλής της Bundesbank.

Όπως μετέδωσε αρχικά το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές του Βερολίνου, η κ. Merkel διόρισε τον κ. Weidmann στο τιμόνι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας μετά την παραίτηση του κ. Axel Weber.

H κ. Merkel επιβεβαίωσε το μεσημέρι τη φήμη, ανακοινώνοντας επίσημα την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου συμβούλου.

Ο κ. Weidmann είναι 42 ετών και υπήρξε από τα κορυφαία πρόσωπα που συμβούλευσαν την κ. Merkel για τη γερμανική στρατηγική κατά τη διάρκεια τόσο της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης όσο και της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Πρόκειται για τον νεότερο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας στην 53ετή ιστορία της.

Αναλυτές εκτιμούν ότι, εφόσον ο κ. Weidmann αναλαμβάνει την έδρα της Bundesbank, αντικαθιστώντας τον κ. Weber, που αποχωρεί στις 30 Απριλίου, η διοίκηση της ΕΚΤ πιθανότατα θα καταληφθεί από μη Γερμανό, όταν θα αποχωρήσει ο J.-Cl. Trichet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v