Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική εικόνα στην Wall Street

Επιφυλακτικές διαθέσεις δημιουργούν οι στατιστικές ανακοινώσεις στην Wall Street, καθώς ο πληθωρισμός ενισχύθηκε πάλι τον Ιανουάριο και αυξήθηκε ο αριθμός των νέων ανέργων. Διόρθωση ευρωαγορών.

Επιφυλακτικές διαθέσεις δημιουργούν οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας στην Wall Street, καθώς ο πληθωρισμός ενισχύθηκε πάλι τον Ιανουάριο και αυξήθηκε ο αριθμός των νέων ανέργων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,24% στις 12.258 μονάδες, ο S&P 0,29% στις 1.332 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,35% στις 2.815 μονάδες.

Η χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε χθες, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων της Federal Reserve για την οικονομική ανάπτυξη 2011 στο 3,4% - 3,9%.

Το κόστος διαβίωσης στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Ιανουάριο επί 7ο συνεχόμενο μήνα, εξαιτίας των υψηλών τιμών καυσίμων και τροφίμων. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,4% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 1,6% στο 12μηνο.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε στις 410.000 την περασμένη εβδομάδα, ενώ στην προηγηθείσα περίοδο, ο αριθμός των αιτήσεων επιδόματος είχε υποχωρησει κάτω από το σημαντικό επίπεδο των 400.000, στις 383.000.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της τεχνολογικής NetApp διολισθαίνει 8% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple υποχωρεί 1,8% καθώς φημολογείται ότι ο διευθύνων σύμβουλος Steve Jobs έχει εισαχθεί σε αντικαρκινική κλινική στην Καλιφόρνια.

Ο τίτλος της Nvidia αντιδρά με πτώση 3,1% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η Apache με πτώση 0,8% και της PG&E Corp. με ήπια υποχώρηση.

Η Williams Cos. εκτινάσσεται 13% στην ανακοίνωση ότι θα αποεπενδύσει τις επιχειρήσεις άντλησης και παραγωγής.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στις αναδυόμενες αγορές και κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας.

Ηπια διόρθωση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με σταθεροποίηση κοντά στα υψηλά 2,5 ετών, χάρη στα καλά εταιρικά αποτελέσματα επιχειρήσεων όπως η Nestle και η Cap Gemini.

Ο FTSE υποχωρεί 0,2% στις 6.073 μονάδες, ο DAX 0,38% στις 7.390 μονάδες, ενώ ο CAC 0,25% στις 4.141 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v