Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαχρέιν: Ο στρατός προειδοποιεί για νέα μέτρα

Επικίνδυνη τροπή παίρνουν οι εξελίξεις στο Μπαχρέιν: η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι περίπου 60 άτομα αγνοούνται, ενώ ο στρατός προειδοποιεί ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια της χώρας.

Μπαχρέιν: Ο στρατός προειδοποιεί για νέα μέτρα
Επικίνδυνη τροπή παίρνουν οι εξελίξεις στο Μπαχρέιν: η αντιπολίτευση αποκαλύπτει ότι υπάρχουν περίπου 60 αγνοούμενοι από την έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας στην πλατεία Μαργαριταριού, ενώ ο στρατός της χώρας καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις κεντρικές οδούς της πρωτεύουσας Μανάμα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Μπαχρέιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο στρατός θα κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια στη χώρα. "Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τονίσει ότι θα λάβουν κάθε αυστηρό και αποτρεπτικό μέτρο που χρειάζεται για να διατηρήσουν την ασφάλεια και την τάξη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας μετά και τις χθεσινές αιματηρές συγκρούσεις, αφού οι ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Μαργαριταριού.

Η βασική σιιτική αντιπολιτευόμενη παράταξη αναφέρει ότι θα παραιτηθεί από το κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα καταγγέλλει πως από τα χθεσινά επεισόδια υπάρχουν περίπου 60 αγνοούμενοι. Όπως ανέφεραν τα διεθνή πρακτορεία, κατά τη διάρκεια της νύχτας ο στρατός του Μπαχρέιν με περισσότερα από 50 τεθωρακισμένα οχήματα κατευθύνθηκε προς την πλατεία Μαργαριταριού, την οποία οι διαδηλωτές θέλουν να μετατρέψουν σε βάση, όπως συνέβη και με την πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο

Συνολικά, ο τραγικός απολογισμός από τις διαδηλώσεις, οι οποίες συνεχίζονται εδώ και μία εβδομάδα, είναι 4 νεκροί. Επιπλέον, "περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τουλάχιστον 10 σοβαρά", σύμφωνα με τον Μάταρ Μάταρ, εκπρόσωπο Τύπου του αλ Ουεφάκ, του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v