Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στην Wall εν αναμονή G20

Ηπια ανοδικά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street, με το ...ένα μάτι στην σύνοδο της G20 και το άλλο στην Μ. Ανατολή. Κλειστά τα αμερικανικά χρηματιστήρια την Δευτέρα. Ηπια διόρθωση ευρωαγορών.

Ηπια ανοδικά πρόσημα καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές προτιμούν το περιθώριο εν αναμονή της διήμερης συνόδου της Group of 20, των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή αλλά και λόγω της αργίας την Δευτέρα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Μετά από "ουδέτερο" άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 12.347 μονάδες, ο S&P 0,09% στις 1.341 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,11% στις 2.834 μονάδες.

Η αγορά της Νέας Υόρκης επανήλθε χθες σε πολυετή υψηλά, χάρη σε ευνοϊκές οικονομικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις, με τον Dow Jones Industrial να κλείνει με ήπια άνοδο στα υψηλότερα επίεπδα από τον Ιούνιο 2008.

Την Δευτέρα οι αγορές των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές για τον εορτασμό της ημέρας αφιερωμένης στους Προέδρους του έθνους.

Οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα σχόλια υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των 20 σπουδαιότερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών, που ξεκινά την Παρασκευή. Οι αξιωματούχοι αναμένεται να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μεγάλων οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των εθνών.

Στις παρυφές της συνόδου, θα μιλήσει ο διοικητής της Federal Reserve, Ben Bernanke και στην συνέχεια ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ Timothy Geithner.

Νευρικότητα συνεχίζει να προκαλεί η αναταραχή στην Μέση Ανατολή, καθώς στο Μπαχρέιν πραγματοποιούνται οι κηδείες των τεσσάρων διαδηλωτών που συμμετείχαν σε αντι-κυβερνητικες διαδηλώσεις.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών ειδήσεων, η Brocade Communications Systems κερδίζει 11% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Η Ford Motor ανακοίνωσε ότι θα στήσει κοινοπραξία με την ρωσική Sollers.

Εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα οι Campbell Soup, Progress Energy, Pinnacle West Capital.

Μικτές, σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από 5 κερδοφόρες συνεδριάσεις, με πιέσεις στις μεταλλευτικές και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο δείκτης FTSE, DAX, CAC.

Πτωτικά έκλεισε η αγορά της Σαγκάης στην Κίνα, μετά από 4 ανοδικε΄ς συνεδριάσεις, εξαιτίας κινήσεων του Πεκίνου για συγκράτηση της ρευστότητας.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στις αγορές εμπορευμάτων, με το πετρέλαιο στα 86,23 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη και τον χρυσό σχεδόν αμετάβλητο στα 1.385 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v