Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεταποίηση στηρίζει την Wall Street

Η μεγάλη βελτίωση στην μεταποίηση ανατρέπει την απογοήτευση των προηγούμενων στατιστικών για την αμερικανική οικονομία και "γυρίζει" θετικά την Wall Street. Μικτή, σταθεροποιητική εικόνα ευρωαγορών.

Η μεγάλη βελτίωση του δείκτη μεταποίησης ανατρέπει την απογοήτευση των προηγούμενων στατιστικών ανακοινώσεων για την αμερικανική οικονομία, και «γυρίζει» θετικά τα πρόσημα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,11% στις 12.302 μονάδες, ο S&P 0,14% στις 1.338 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,15% στις 2.830 μονάδες.

Η χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε χθες, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων της Federal Reserve για την οικονομική ανάπτυξη 2011 στο 3,4% - 3,9%.

Το κόστος διαβίωσης στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Ιανουάριο επί 7ο συνεχόμενο μήνα, εξαιτίας των υψηλών τιμών καυσίμων και τροφίμων. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,4% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 1,6% στο 12μηνο.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε στις 410.000 την περασμένη εβδομάδα, ενώ στην προηγηθείσα περίοδο, ο αριθμός των αιτήσεων επιδόματος είχε υποχωρησει κάτω από το σημαντικό επίπεδο των 400.000, στις 383.000.

Οι στατιστικές αυτές εξελίξεις προκάλεσαν πτωτικό άνοιγμα στους βασικούς δείκτες, αλλά στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης μεταποίησης Philly Fed εκτινάχθηκε τον Φεβρουάριο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο 2004, που ενέπνευσε ανοδικές τάσεις στην αγορά.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της τεχνολογικής NetApp διολισθαίνει 8% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple υποχωρεί 1,8% καθώς φημολογείται ότι ο διευθύνων σύμβουλος Steve Jobs έχει εισαχθεί σε αντικαρκινική κλινική στην Καλιφόρνια

Ο τίτλος της Nvidia αντιδρά με πτώση 3,1% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η Apache με πτώση 0,8% και της PG&E Corp. με ήπια υποχώρηση.

Η Williams Cos. εκτινάσσεται 13% στην ανακοίνωση ότι θα αποεπενδύσει τις επιχειρήσεις άντλησης και παραγωγής.

Κέρδη απεκόμισαν οι βασικοί δείκτες στις αναδυόμενες αγορές που κινήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας.

Μικτές σταθεροποιητικές τάσεις κοντά στα υψηλά 2,5 ετών, επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με σημαντικά κέρδη για Nestle και Cap Gemini μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων.

Ο FTSE υποχωρεί 0,2% στις 6.073 μονάδες, ο DAX 0,38% στις 7.390 μονάδες, ενώ ο CAC 0,25% στις 4.141 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v