Επιφυλακτικό άνοιγμα στη Wall Street

Οριακές μεταβολές εμφανίζονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά καθώς, η νέα εκτίναξη των πετρελαϊκών τιμών, η αναμονή για την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Intel και τα άσχημα μαντάτα από την αγορά εργασίας καθιστούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές.

Οριακές μεταβολές εμφανίζονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά καθώς, η νέα εκτίναξη των πετρελαϊκών τιμών, η αναμονή για την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Intel και τα άσχημα μαντάτα από την αγορά εργασίας καθιστούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές.

Ο όγκος συναλλαγών αναμένεται να είναι χαμηλός για μια ακόμη ημέρα, καθώς οι αναλυτές δεν αναμένουν μόνο τα σχόλια της Intel για τον κλάδο των ημιαγωγών και τις πωλήσεις της εταιρίας στα επόμενα τρίμηνα, αλλά και την ομιλία αποδοχής της υποψηφιότητας από τον Πρόεδρο Bush στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, η οποία ακολουθείται από την έκθεση Αυγούστου της κυβέρνησης για την ανεργία.

Στο μέτωπο αυτό, δυσάρεστα είναι τα τελευταία νέα από την αγορά εργασίας, καθώς οι αιτήσεις για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν στις 362.000 για την εβδομάδα έως την 28η Αυγούστου, σημειώνοντας έντονη ενίσχυση κατά 19.000 αιτήσεις. Επίσης, σημειώθηκε αναπάντεχη μείωση της παραγωγικότητας στο 2,5%.

Οι πετρελαϊκές τιμές ξεπέρασαν εκ νέου τα επίπεδα των 44 δολ. το βαρέλι, μετά από κυβερνητική ανακοίνωση για χαμηλότερα αποθέματα από ότι αναμενόταν και αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Merrill Lynch για τη μέση τιμή του εμπορεύματος στα επόμενα τρίμηνα. Η τιμή στο συμβόλαιο future για παράδοση Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 44,54 δολ. το βαρέλι.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, η Wal-Mart, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου του κόσμου, ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον για ένα έτος, αυξήθηκαν κατά μόλις 0,5% έναντι εκτιμήσεων της εταιρίας για ενίσχυση πωλήσεων 0-2%, προειδοποιώντας παράλληλα για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Η Intel αναμένεται μετά τη λήξη της συνεδρίασης, να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις τρίτου τριμήνου, με τους αναλυτές να εκτιμούν πωλήσεις περίπου στα 8,9 δισ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.175,05 μονάδες με κέρδη 0,07% και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,14%, στις 1.847,16 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οριακά κέρδη εμφανίζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,28% στις 4.514,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,32% στις 3.624,70 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.821,63 μονάδες με κέρδη 0,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v