Συνέχεια ανόδου στον Nasdaq παρά τις υποβαθμίσεις

Μεικτές τάσεις εμφανίζονται στη συνεδρίαση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, που επηρεάζεται από από τις υψηλότερες πετρελαϊκές τιμές. Ωστόσο, η μεγάλη διόρθωση τιμών των μετοχών τεχνολογίας, τις καθιστά ελκυστικές, γεγονός που αποτυπώνεται στον Nasdaq.

Μεικτές τάσεις εμφανίζονται στη συνεδρίαση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς το κλίμα που διαμορφώθηκε λόγω του χθεσινοβραδινού ράλι περιορίζεται από τις υψηλότερες πετρελαϊκές τιμές και τα αρνητικά σχόλια αναλυτών για τις μετοχές τεχνολογίας. Ωστόσο, η μεγάλη διόρθωση τιμών των μετοχών τεχνολογίας, τις καθιστά ελκυστικές, γεγονός που αποτυπώνεται στον Nasdaq.

Συγκεκριμένα, οι πετρελαϊκές τιμές ενισχύονται εκ νέου, μετά από νέες εκτιμήσεις της Merrill Lynch και ανησυχίες για χαμηλότερα από ότι αναμενόταν, αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ. Οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του εμπορεύματος ενισχύονται κατά 56 σεντς στα 42,68 δολ. το βαρέλι στο συμβόλαιο για παράδοση Οκτωβρίου.

Η Merrill αναβάθμισε την πρόβλεψή της για την τιμή του πετρελαίου τύπου West Texas Intermediate σε 37,70 δολ. από 34,40 δολ. το βαρέλι. λόγω της ενίσχυσης των πετρελαϊκών τιμών και της πεποίθησης πως ο OPEC θα αυξήσει την ”δίκαιη” τιμή του πετρελαίου κατά 3-5 δολ. το βαρέλι.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται για μια ακόμη συνεδρίαση στην Intel, η οποία αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση την Πέμπτη, στην οποία θα αποτυπώνει τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις, την κερδοφορία και τις προοπτικές της στα επερχόμενα τρίμηνα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την εταιρία, αναμένοντας από τα στοιχεία των πωλήσεων, να αποκομίσουν ενδείξεις για τον κλάδο των ημιαγωγών, ο οποίος έχει δεχτεί ισχυρά χρηματιστηριακά πλήγματα μέσα στο έτος. Η μετοχή της Intel έχει απολέσει το 31% της χρηματιστηριακής της αξίας εντός του έτους. Πολλοί αναλυτές της Wall Street μειώνουν ήδη τις εκτιμήσεις τους για την κερδοφορία του κλάδου των ημιαγωγών. Η Smith Barney προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου της Intel σε 25,50 δολ. από 30 δολ.

Στις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου, η WR Hambrecht υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη και τα έσοδα της Teradyne, ενώ προχώρησε και σε υποβάθμιση της σύστασης για την ON Semiconductor, σε ”hold” από ”buy”.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.171,47 μονάδες με απώλειες 0,01%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,91%, στις 1.854,88 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,01%, στις 1.104,01 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,58% στις 4.484,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,50% στις 3.612,30 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.806,03 μονάδες με κέρδη 0,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v